Tovább folytatódik a „baby boom” Fővárosi Állat- és Növénykertben: A napokban ugyanis a tapírok is felkerültek azon állatok hosszú listájára, amelyeknél a városligeti intézményben az elmúlt időszakban gyermekáldás volt. Ráadásul a tapírok esetében erre az örvendetes eseményre már nagyon régóta vártak a szakemberek, hiszen utoljára 31 esztendeje volt lehetőség arra, hogy az Állatkert közönsége újszülött tapírt láthasson.

Apás szülés volt

A tapírgyerek szeptember 2-án, azaz vasárnap látta meg a napvilágot. Suki, a 20 éves anyaállat ráadásul nem az istállóban, hanem a Dél-Amerika kifutó hátsó részén adott életet a kicsinek, így azok a látogatók, akik akkor épp arra sétáltak, a saját szemükkel is láthatták az apróság világra jövetelét.

Az ellés egyébként „apás szülés” volt, hiszen Géza, a 22 esztendős apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke közelében. A tapírokkal közös kifutóban, velük „társbérletben” lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt, az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak.
Az állatkerti munkatársak már gyanítják, milyen nemű a kicsi, de ezt kétséget kizáróan várhatóan egy-két napon belül lehet majd megmondani. Ezt követően lehet majd az apróságnak nevet keresni.

A kistapír mellett a közelmúltban sok más apróság is született, illetve kelt ki a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a látogatók szinte a kert minden részén kölykök és fiókák sokaságát láthatják. A legnépszerűbbek továbbra is a múlt esztendő végén született kiselefánt, illetve gorilla kölyök, akik a fajukra jellemző lassú egyedfejlődés miatt természetesen még mindig bébiknek számítanak.

2019.10.02. 09:27

Péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál

2019.06.06. 13:49

Kitiltották az egyszer használatos műanyag eszközöket a debreceni állatkertből és vidámparkból

2019.03.28. 14:37

Kezdődik az esti séták sorozat a Fővárosi Állatkertben

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő