Június 9-én Hudák Anita és Hepi Endre ismét izgalmas témákkal várta a hallgatókat a Retro Reggelben. Szó esett a Vakációról, azaz arról, hogy milyen táborokban nyaralnak idén a gyerekek. A kínálatról, árakról, legnépszerűbb tábor helyszínekről és témákról Tóth Bélát, a Táborfigyelő.hu alapítóját kérdezték!

Táborozzunk!

Tóth Béla a Retro Reggelben elmondta, idén nagyon sok az egészségügyi előírás, a járványügyi helyzet miatt sok előírást szigorítottak is – fontos, hogy ezeket betartsuk. A szervezők pontosan tudják a dolgukat, de a legfontosabb, hogy CSAK egészséges gyermeket vihetnek táborba a szülők.

“Az előírások betartását mindenképp’ elvárjuk a szervezőktől, de ezt csak úgy tehetjük meg, ha olyan tábort választunk, amelyet egy vállalkozás, alapítvány, vagy egyesület szervez, mert ők legálisan működnek, be kell jelenteniük a tisztiorvosi szolgálatnál, hogy táboroztatnak, és hatósági ellenőrzést is kaphatnak. Így biztonságban tudhatjuk a gyermekünket. A Táborfigyelőnél minden tábort előszűrünk, mindegyik rendben van program szempontjából is” – fogalmazott Tóth Béla.

A táborok előtt szükség van szülői nyilatkozatra, amit a szervezőtől kapunk meg – egyes táborok azonban szigoríthatnak, és kérhetnek orvosi igazolást is.

Napközis, ottalvós tábor:

Tóth Béla elárulta, hogy a napközis táborok kontaktus és virológiai szempontból ugyanolyanok, mint az ottalvós táborok, tehát ettől nem kell tartanunk. “Még lehet választani, de gyorsan telítődnek a jó ár-érték arányú táborok” – fűzte hozzá.

Legkedveltebb tábortémák:

“Jelenleg az angoltáborok, de a kaland- és a sporttáborok is nagyon népszerűek, a helyszíneket vizsgálva elmondhatjuk, hogy Veszprém megyében táboroznak a legtöbben, de Bács-Kiskun megye, és Pest megye is az élen szerepel, a napközis táborok rangsorát pedig Budapest vezeti.”

Árak

A Táborfigyelő.hu alapítója elmondta, hogy a napközis táborok átlagára 37 ezer Ft., az ottalvós táborokat pedig 55 ezer Ft.-os átlagköltséggel kínálják, de az árolló nagy. “A pénztárcánkhoz passzoló tábort mindenképp meg tudjuk találni. Az érték azonban felülírhatja az árat – nagyon fontos ezt is figyelemmel követni.” – hangsúlyozta Tóth Béla.

Indulnak minimalista táborok is, ahol a gyermekfelügyeleten van a hangsúly. Ezekben a táborokban a költséges programokat helyettesítik, és pl. sorversenyeket szerveznek állatkerti látogatás helyett. Az átlagárak 27 ezer Ft. alatt mozognak, és nagy segítség lehet a nehezebb helyzetben lévő családoknak.

A Tóth Bélával készült beszélgetést itt is visszahallgathatják:

2021.01.15. 15:04

Hétvége Reggel Leirer Timivel: fókuszban a farsang, a kamaszkor problémái a Covid árnyékában

2021.01.15. 13:13

20 éves a Wikipedia

2021.01.15. 12:04

Judi Dench beoltatta magát és újra dolgozik

2021.01.15. 09:57

A Sex Pistolsról készít filmet a Trainspotting rendezője

2021.01.15. 08:02

Elkészült a klip az AC/DC új slágeréhez

2021.01.14. 15:44

Joan Baez, Dick Van Dyke és Debbie Allen a Kennedy Központ idei díjazottjai között

2021.01.14. 11:34

Megjelenik Alan Rickman naplója

2021.01.14. 10:44

Készül a Metallica eddigi legjobb albuma

2021.01.14. 09:54

Országszerte többfelé havazott

2021.01.14. 08:41

Romantikus történelmi regényt írt II. Erzsébet volt menye

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő