Több százezer dollárért kelhet el egy New York-i árverésen Elton John Your Song című számának eredeti kézirata – közölte a Bonhams aukciósház.

A romantikus balladát Elton John állandó szerzője, Bernie Taupin írta, és ez lett az énekes első igazán nagy sikerszáma 1970-ben. A dal azóta is folyamatosan szerepel John repertoárjában, de közben számos más világsztár, köztük Frank Sinatra, Petula Clark és Lady Gaga is elénekelte.

A Bonhams hangsúlyozta, hogy a kézirat, amely kék tintával készült és szerepel rajta Taupin aláírása is, az egyetlen eredeti példány a dalból. A relikviát november 19-én Taupin első felesége, Maxine bocsátja árverésre. Az aukciósház nem becsülte meg pontosan a várható leütési árat, csupán annyit közöltek, hogy hatszámjegyű összeget várnak.

Elton John a 70-es évek elején adott interjúiban elmondta, hogy miután megkapta a dalszöveget Taupintól, alig tíz perc alatt megkomponálta hozzá a zenét. John 2013-ban a Rollig Stone magazinnak arról beszélt, hogy a Your Song szerinte “tökéletes”, és minden alkalommal jobb lesz, amikor elénekli. “Én 22 voltam, ő 19, és ez óriási önbizalmat adott” – idézte fel a világsztár.

A népszerű számok kéziratai rendszerint nagy érdeklődést váltanak ki a gyűjtők körében. Bob Dylan Like A Rolling Stone című számának eredeti kézirata 2014-ben kétmillió dollárért (565 millió

forintért) kelt el egy New York-i árverésen. Taupin több más dalszövegének kéziratát – köztük a Diana hercegnő temetésére átírt Candle in the Wind szövegét – is eladja, azokra november 9-én lehet licitálni egy másik New York-i aukción.

Forrás: MTI, fotó: Puzzlepix

2019.02.08. 13:54

Még mindig téma, hogy meleg-e Elton John megformálója

2018.12.10. 15:32

Karácsonyi ajándék a '70-es évekből: rég elveszettnek hitt felvétel került elő Elton Johnról

2018.12.17. 07:53

Elton John megformálója rászokott a zongorázásra

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő