Több százezer dollárért kelhet el egy New York-i árverésen Elton John Your Song című számának eredeti kézirata – közölte a Bonhams aukciósház.

A romantikus balladát Elton John állandó szerzője, Bernie Taupin írta, és ez lett az énekes első igazán nagy sikerszáma 1970-ben. A dal azóta is folyamatosan szerepel John repertoárjában, de közben számos más világsztár, köztük Frank Sinatra, Petula Clark és Lady Gaga is elénekelte.

A Bonhams hangsúlyozta, hogy a kézirat, amely kék tintával készült és szerepel rajta Taupin aláírása is, az egyetlen eredeti példány a dalból. A relikviát november 19-én Taupin első felesége, Maxine bocsátja árverésre. Az aukciósház nem becsülte meg pontosan a várható leütési árat, csupán annyit közöltek, hogy hatszámjegyű összeget várnak.

Elton John a 70-es évek elején adott interjúiban elmondta, hogy miután megkapta a dalszöveget Taupintól, alig tíz perc alatt megkomponálta hozzá a zenét. John 2013-ban a Rollig Stone magazinnak arról beszélt, hogy a Your Song szerinte “tökéletes”, és minden alkalommal jobb lesz, amikor elénekli. “Én 22 voltam, ő 19, és ez óriási önbizalmat adott” – idézte fel a világsztár.

A népszerű számok kéziratai rendszerint nagy érdeklődést váltanak ki a gyűjtők körében. Bob Dylan Like A Rolling Stone című számának eredeti kézirata 2014-ben kétmillió dollárért (565 millió

forintért) kelt el egy New York-i árverésen. Taupin több más dalszövegének kéziratát – köztük a Diana hercegnő temetésére átírt Candle in the Wind szövegét – is eladja, azokra november 9-én lehet licitálni egy másik New York-i aukción.

Forrás: MTI, fotó: Puzzlepix

2018.10.02. 11:41

Rocketman: előzetes érkezett a filmhez!

2018.12.17. 07:53

Elton John megformálója rászokott a zongorázásra

2019.02.08. 13:54

Még mindig téma, hogy meleg-e Elton John megformálója

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő