Április 28-án tizenegy Kossuth-díjas művész vendégeskedett a Retro Rádió Sztársáv Extra című műsorában, Várkonyi Attilánál.

 

Az első két órában egy különleges hármassal beszélgetett Várkonyi Attila: Balázs Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenésszel, Benkő László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyűs, zeneszerzővel, az Omega együttes tagjával, valamint Szakcsi Lakatos Béla a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művésszel.

Hogy mi a közös pont?

A találkozás apropója a 20. alkalommal meghirdetett Beethoven Budán Fesztivál, melyet április 30. és május 7. között rendeznek meg, és 18 különleges koncerttel, valamint szalonzenével várja a zenerajongókat a Budai Várba. A Zeneszerzőverseny ötletgazdája dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, aki a tavalyi nagysikerű zeneszerzőverseny után újra komponálásra biztatta a szerzőket. Május 3-án, pénteken a Hagyományok Házában a magyar könnyűzenei élet halhatatlan ikonjai, Balázs Fecó és Benkő László mutatták meg Szakcsi Lakatos Bélával karöltve, hogyan kapcsolódhat az ő zenei világuk Beethoven műveihez.

Legendás, Kossuth-díjas zenészek, a Csík Zenekar tagjai is a Retro Rádióban vendégeskedtek:

Abban a különlegességben lehetett része a stábnak és a hallgatóknak, hogy a Sztársáv Extrában a Csík Zenekar élőben Bergendi és LGT átdolgozásokat játszott. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, a nehézségeket leküzdve dolgozik. Munkájuk elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott „Senki nem ért semmit” című albumukért világzene kategóriában.

Az együttes tagjai: Majorosi Marianna – ének, Barcza Zsolt – cimbalom, Bartók József – nagybőgő, Csík János – hegedű, Kunos Tamás – brácsa, Makó Péter – fúvós és Szabó Attila – hegedűs, mindannyian Kossuth-díjas művészek, 1988 óta a magyar zenei élet meghatározó szereplői.

Vitray Tamás is vendégünk volt:

Végül, de nem utolsó sorban Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész érkezett a rádióba, aki a televíziózás számos műfajában alkotott maradandót, Ő honosította meg a talk-show műfaját a Csak ülök és mesélek adásaiban, a Színház- és Filmművészeti Főiskola docense, 2002 óta egyetemi tanára.

Nos, ilyen volt az április 28-i Sztársáv Extra a Retro Rádióban…

2018.06.14. 19:17

Retro Rádió mindenhol! Frekvencialistával!

2019.03.06. 10:48

Nyerjen jegyet a Karthago 40 éves jubileumi koncertjére a Retro Rádióban!

2018.10.05. 07:18

Nyerjen jegyet Presser Gábor 1508. koncertjére a Retro Rádióban!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő