Április 28-án tizenegy Kossuth-díjas művész vendégeskedett a Retro Rádió Sztársáv Extra című műsorában, Várkonyi Attilánál.

 

Az első két órában egy különleges hármassal beszélgetett Várkonyi Attila: Balázs Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenésszel, Benkő László Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyűs, zeneszerzővel, az Omega együttes tagjával, valamint Szakcsi Lakatos Béla a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művésszel.

Hogy mi a közös pont?

A találkozás apropója a 20. alkalommal meghirdetett Beethoven Budán Fesztivál, melyet április 30. és május 7. között rendeznek meg, és 18 különleges koncerttel, valamint szalonzenével várja a zenerajongókat a Budai Várba. A Zeneszerzőverseny ötletgazdája dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, aki a tavalyi nagysikerű zeneszerzőverseny után újra komponálásra biztatta a szerzőket. Május 3-án, pénteken a Hagyományok Házában a magyar könnyűzenei élet halhatatlan ikonjai, Balázs Fecó és Benkő László mutatták meg Szakcsi Lakatos Bélával karöltve, hogyan kapcsolódhat az ő zenei világuk Beethoven műveihez.

Legendás, Kossuth-díjas zenészek, a Csík Zenekar tagjai is a Retro Rádióban vendégeskedtek:

Abban a különlegességben lehetett része a stábnak és a hallgatóknak, hogy a Sztársáv Extrában a Csík Zenekar élőben Bergendi és LGT átdolgozásokat játszott. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, a nehézségeket leküzdve dolgozik. Munkájuk elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott „Senki nem ért semmit” című albumukért világzene kategóriában.

Az együttes tagjai: Majorosi Marianna – ének, Barcza Zsolt – cimbalom, Bartók József – nagybőgő, Csík János – hegedű, Kunos Tamás – brácsa, Makó Péter – fúvós és Szabó Attila – hegedűs, mindannyian Kossuth-díjas művészek, 1988 óta a magyar zenei élet meghatározó szereplői.

Vitray Tamás is vendégünk volt:

Végül, de nem utolsó sorban Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész érkezett a rádióba, aki a televíziózás számos műfajában alkotott maradandót, Ő honosította meg a talk-show műfaját a Csak ülök és mesélek adásaiban, a Színház- és Filmművészeti Főiskola docense, 2002 óta egyetemi tanára.

Nos, ilyen volt az április 28-i Sztársáv Extra a Retro Rádióban…

április 12.

Péntek Esti Retro Láz: DJ Dominque és Klamancsek Krisztián vár a Fröccsteraszon!

2019.06.12. 09:56

Speciális hétvége a Retro Rádióban: Hallgassa Ön is a '80-as évek legnagyobb kedvenceit!

2018.09.28. 07:18

Töltse le a Retro Rádió mobilos alkalmazását!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő