A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére.

A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

Budapest is hozzájárul a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítéséhez. – derült ki kedd délután. Székesfehérvár szintén 10 ezer eurót ajánl fel, Debrecen 30 ezer euróval kívánja támogatni a leégett templom helyreállítását.

Forrás: MTI

2017.05.26. 10:17

Kajak-kenu vk - Bemutatkozott a magyar csapat

2018.08.03. 09:03

A nyár kötelező programja a színházi fesztivál Szegeden

2019.03.25. 11:34

Nyílt próbák, épületbejárás is lesz a színházi világnapon Szegeden

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő