A producerek szerint a „Stardust” több, mint életrajzi film. David Bowie családja azonban nem adta áldását a produkcióra, amelyet az Amazon Prime a napokban mutatott be a filmet.

A film készítői az „Entertainment Weekly”-ben adtak ki közleményt produkcióról. A történet David Bowie első, 1971-es amerikai turnéjának időszakát dolgozza fel, ezen belül egy konkrét eseményre koncentrálva az életéből – Bowie híres alteregója, Ziggy Stardust „születésére”, akinek alakját éppen ez az amerikai út ihlette.
Ez volt a fiatal David Bowie első külföldi turnéja, a nagy-britanniai sikerei után, amelyeket a „Space Oddity”, a „The Man Who Sold the World” vagy a „Hunky Dory” hoztak meg számára.

A rendező, Gabriel Range inkább Bowie eddig ismeretlen, zavart, fiatal zenészként még önmagát kereső oldalát szeretné bemutatni a nézőknek. David Bowie saját számai helyett a filmben a kor slágerei hallhatóak, amelyeket Bowie valamikor feldolgozott.
„Ez egy szerény produkció. Nem lehet összehasonlítani a monumentális életrajzi filmekkel és nem váltja ki azt az érzelmi hatást sem. Ez csak egy kis Bowie-ról szóló történet. Bízom, hogy a közönség is átérzi majd azt a hangulatot, amit a „Stardust” –al szeretnénk átadni” – mondta Gabriel Range.

A főszerepet a 37 éves Johnny Flynn játssza, aki nem csak színészként, hanem a Johnny Flynn & The Sussex Wit nevű zenekar énekeseként is ismert. Flynn, Range-hez hasonlóan, úgy gondolja, hogy a „Stardust” David Bowie egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg a rajongóknak.
Annak kapcsán, hogy Duncan Jones, a zenész fia és családja nem engedélyezte, hogy a filmhez David Bowie szerzeményeit használják, Johnny Flynn azt mondta, ez nem okoz problémát, hiszen abban az időben, amikor a film játszódik, Bowie többnyire nem a saját dalait énekelte, hanem például Anthony Newley, Jacques Brel és The Velvet Underground feldolgozásokat.
„David dalai, amiket ismernek, soha nem hangzanának ugyanúgy, ha én énekelném… inkább hallgassák az eredetiket. Senkit nem érdekel, én hogyan éneklek Bowie dalokat, mint ahogyan engem sem érdekel, hogyan énekli Rami Malek a Queen dalait” – mondta Flynn.

Angela Bowie, David Bowie első felesége azt nyilatkozta, hogy a „Sardust” „unalmas és üres – főleg zene nélkül”.
Hogy valóban így van-e a nézők eldönthetik.

Fotó: Watal Asanuma/Shinko Music/Getty Images

2021.03.06. 09:02

Bruce Springsteen bemutatta az "I'll See You In My Dreams" lyric videóját

2021.03.05. 15:27

Leslie Mandoki dalt írt Gorbacsov 90. születésnapjára

2021.03.05. 13:41

Szeptemberben osztják ki az Еmmy-díjakat

2021.03.05. 13:34

Hétvége Reggel: Mire figyeljünk az oltásra készülve?

2021.03.05. 12:26

Dokumentumfilm készül Janet Jacksonról

2021.03.05. 09:46

Az Abbey Road utcanév táblája több mint 37 ezer fontért kelt el

2021.03.05. 08:02

Bejelentették a Rock & Roll Hall Of Fame idei gálájának időpontját

2021.03.04. 13:27

Az idős Casanováról forgat filmet Gabriele Salvatores

2021.03.04. 12:19

Két hétre lezárják az országot

2021.03.04. 10:06

Ma van az Elhízás Világnapja - Bécs a diszkrimináció ellen szólal fel

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő