A producerek szerint a „Stardust” több, mint életrajzi film. David Bowie családja azonban nem adta áldását a produkcióra, amelyet az Amazon Prime a napokban mutatott be a filmet.

A film készítői az „Entertainment Weekly”-ben adtak ki közleményt produkcióról. A történet David Bowie első, 1971-es amerikai turnéjának időszakát dolgozza fel, ezen belül egy konkrét eseményre koncentrálva az életéből – Bowie híres alteregója, Ziggy Stardust „születésére”, akinek alakját éppen ez az amerikai út ihlette.
Ez volt a fiatal David Bowie első külföldi turnéja, a nagy-britanniai sikerei után, amelyeket a „Space Oddity”, a „The Man Who Sold the World” vagy a „Hunky Dory” hoztak meg számára.

A rendező, Gabriel Range inkább Bowie eddig ismeretlen, zavart, fiatal zenészként még önmagát kereső oldalát szeretné bemutatni a nézőknek. David Bowie saját számai helyett a filmben a kor slágerei hallhatóak, amelyeket Bowie valamikor feldolgozott.
„Ez egy szerény produkció. Nem lehet összehasonlítani a monumentális életrajzi filmekkel és nem váltja ki azt az érzelmi hatást sem. Ez csak egy kis Bowie-ról szóló történet. Bízom, hogy a közönség is átérzi majd azt a hangulatot, amit a „Stardust” –al szeretnénk átadni” – mondta Gabriel Range.

A főszerepet a 37 éves Johnny Flynn játssza, aki nem csak színészként, hanem a Johnny Flynn & The Sussex Wit nevű zenekar énekeseként is ismert. Flynn, Range-hez hasonlóan, úgy gondolja, hogy a „Stardust” David Bowie egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg a rajongóknak.
Annak kapcsán, hogy Duncan Jones, a zenész fia és családja nem engedélyezte, hogy a filmhez David Bowie szerzeményeit használják, Johnny Flynn azt mondta, ez nem okoz problémát, hiszen abban az időben, amikor a film játszódik, Bowie többnyire nem a saját dalait énekelte, hanem például Anthony Newley, Jacques Brel és The Velvet Underground feldolgozásokat.
„David dalai, amiket ismernek, soha nem hangzanának ugyanúgy, ha én énekelném… inkább hallgassák az eredetiket. Senkit nem érdekel, én hogyan éneklek Bowie dalokat, mint ahogyan engem sem érdekel, hogyan énekli Rami Malek a Queen dalait” – mondta Flynn.

Angela Bowie, David Bowie első felesége azt nyilatkozta, hogy a „Sardust” „unalmas és üres – főleg zene nélkül”.
Hogy valóban így van-e a nézők eldönthetik.

Fotó: Watal Asanuma/Shinko Music/Getty Images

2021.06.23. 15:58

Megszűnt a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain

2021.06.23. 15:37

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban

2021.06.23. 09:04

Tizedik alkalommal szervezik meg a Rosalia Fesztivált

2021.06.23. 08:38

Kilenc kategóriában jelölt a Toxikoma című alkotás az első Magyar Mozgókép Díjra

2021.06.23. 08:02

Lezárások, járatsűrítések lesznek a szerdai portugál-francia meccs miatt

2021.06.22. 11:10

Új klippel jelentkezett Paul McCartney

2021.06.22. 11:04

Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel a BKK a főváros legforgalmasabb részein

2021.06.22. 10:02

Ma lenne 73 éves Cserháti Zsuzsa

2021.06.22. 09:26

72 éves Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike

2021.06.22. 07:16

Fokozódik a hőség - kiadták a harmadfokú figyelmeztetést és hőségriadót rendeltek el

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő