A szexuális zaklatásról szóló, Botrány című film kapta a legtöbb jelölést a hollywoodi színészcéh (SAG) díjaira a filmes mezőnyben. A Charlize Theron főszereplésével forgatott Botrány négy kategóriában szerzett jelölést. A legjobb szereplőgárda kategóriában a Botrány mellett Az ír, a Jojo Nyuszi, a Volt egyszer egy Hollywood és az Élősködők is esélyes a színészszervezet díjára.

A Screen Actors Guild (SAG) díjainak jelöltlistáját filmes és televíziós kategóriákban szerdán Los Angelesben America Ferrera és Danai Gurira ismertette – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Jay Roach rendezésében forgatott Botrány című filmben Roger Ailes, a Fox News hírcsatorna vezetője ellen indít pert a csatorna egyik műsorvezetője, Gretchen Carlson (Nicole Kidman) szexuális zaklatás miatt.

A Fox News-főnök zaklatási botrányáról szóló történetet A legharsányabb hang címmel tévésorozat is feldolgozta, amelynek főszereplője, az Ailest játszó Russell Crowe is jelölést kapott a SAG díjára a legjobb tévéfilmben vagy minisorozatban nyújtott színészi alakítások mezőnyében.

A színésznők közül Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Házassági történet), Lupita Nyongo (Mi), Charlize Theron (Botrány) és Renée Zellweger (Judy) kapott jelölést filmes főszereplőként. A színészek közül Joaquin Phoenix (Joker), Christian Bale (Az aszfalt királyai), Leonardo DiCaprio (Volt egyszer egy Hollywood), Adam Driver (Házassági történet) és Taron Egerton (Rocketman) lett jelölt.

A női mellékszereplők mezőnyéből Laura Dern (Házassági történet), Scarlett Johansson (Jojo Nyuszi), Jennifer Lopez (A Wall Street pillangói) és a Botrány két sztárja, Nicole Kidman és Margot Robbie is díjat kaphat. A férfi mellékszereplőknél Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood), Jamie Foxx (Just Mercy) és Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood) mellett Az ír két színésze, Al Pacino és Joe Pesci esélyes a díjra.

A televíziós műsorok mezőnyében a drámasorozatok szereplőgárdái közül a Hatalmas kis hazugságok, A korona, a Trónok harca, A szolgálólány meséje és a Stranger Things kapott jelölést. A vígjátéksorozatoknál pedig a Barry, a Fleabag, A Kominsky-módszer, a The Marvelous Mrs. Maisel és a Schitts Creek jutott a jelöltek közé.

A 26. SAG díjátadó gálát január 19-én, vasárnap rendezik meg. A ceremónián Robert De Niro életműdíjat vehet át Leonardo DiCapriótól.

Forrás: MTI

Fotó: Puzzlepix

2021.06.23. 15:58

Megszűnt a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain

2021.06.23. 15:37

Megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban

2021.06.23. 09:04

Tizedik alkalommal szervezik meg a Rosalia Fesztivált

2021.06.23. 08:38

Kilenc kategóriában jelölt a Toxikoma című alkotás az első Magyar Mozgókép Díjra

2021.06.23. 08:02

Lezárások, járatsűrítések lesznek a szerdai portugál-francia meccs miatt

2021.06.22. 11:10

Új klippel jelentkezett Paul McCartney

2021.06.22. 11:04

Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel a BKK a főváros legforgalmasabb részein

2021.06.22. 10:02

Ma lenne 73 éves Cserháti Zsuzsa

2021.06.22. 09:26

72 éves Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike

2021.06.22. 07:16

Fokozódik a hőség - kiadták a harmadfokú figyelmeztetést és hőségriadót rendeltek el

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő