Stephen King-nek jó éve van. Persze, nem ez az első eset, hogy egy évben több King-megfilmesítés is a mozikba kerül: 1983-ban három, 1986-ban és 1990-ben két-két, 2007-ben négy King-film premierje volt.

2019 mégis nagyobb betűkkel lesz beírva a világ számtalan King-rajongójának emlékezetébe: 2017-ben az AZ (IT) minden idők legnagyobb bevételt hozó horrorjává vált, és azok, akik már látták, biztosak benne, hogy a film második része, az AZ – Második fejezet (hazai bemutató: szeptember 5.) minimum megismétli ezt a sikert.

De közeleg az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) premierje is, amely a legendás Ragyogás folytatása. Ewan McGregor egy hozzá hasonlóan különleges képességekkel rendelkező kislánnyal együtt küzd a vámpírok ellen – miközben a gyerekkorában átélt szörnyű élményekkel is viaskodik.

Ewan McGregor alaposan felkészült a szerepre. Még azzal az egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki Jack Nicholson mellett a Ragyogás-ban játszotta a kis Dannyt – akinek ő most a felnőtt korát alakítja. Az egykori Danny már rég nem színész, biológia tanár, négy gyereke van, akik ha látják, kinevetik a

Ragyogásban viselt frizuráját. Még az sem biztos, hogy tudott segíteni McGregornak: a forgatásból szinte csak arra emlékszik, milyen jó volt mogyorókrémes szendvicset enni a szünetben a Grady ikreket játszó Lisa és Lousie Burnsszel.

2018.08.22. 10:17

December 6-án végre kezdődhet a szilveszteri őrület!

2018.11.07. 11:02

Újra mozikban A tanú

2018.11.10. 09:41

Végre megnyílt a Varázsvilág új kapuja

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő