Stephen King-nek jó éve van. Persze, nem ez az első eset, hogy egy évben több King-megfilmesítés is a mozikba kerül: 1983-ban három, 1986-ban és 1990-ben két-két, 2007-ben négy King-film premierje volt.

2019 mégis nagyobb betűkkel lesz beírva a világ számtalan King-rajongójának emlékezetébe: 2017-ben az AZ (IT) minden idők legnagyobb bevételt hozó horrorjává vált, és azok, akik már látták, biztosak benne, hogy a film második része, az AZ – Második fejezet (hazai bemutató: szeptember 5.) minimum megismétli ezt a sikert.

De közeleg az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) premierje is, amely a legendás Ragyogás folytatása. Ewan McGregor egy hozzá hasonlóan különleges képességekkel rendelkező kislánnyal együtt küzd a vámpírok ellen – miközben a gyerekkorában átélt szörnyű élményekkel is viaskodik.

Ewan McGregor alaposan felkészült a szerepre. Még azzal az egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki Jack Nicholson mellett a Ragyogás-ban játszotta a kis Dannyt – akinek ő most a felnőtt korát alakítja. Az egykori Danny már rég nem színész, biológia tanár, négy gyereke van, akik ha látják, kinevetik a

Ragyogásban viselt frizuráját. Még az sem biztos, hogy tudott segíteni McGregornak: a forgatásból szinte csak arra emlékszik, milyen jó volt mogyorókrémes szendvicset enni a szünetben a Grady ikreket játszó Lisa és Lousie Burnsszel.

2018.10.11. 12:43

Kitört a vita Ryan Gosling űrhajós filmje miatt

2018.08.01. 13:00

Denzel Washington egyre jobb formában van

2019.09.04. 14:26

Kiderült, melyik filmet nevezi Magyarország Oscar-díjra

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő