Ma tartjuk a Nemzetközi Nutella-napot!

Egy kis Nutella-történelem:
Pietro Ferrero, egy albai pékség tulajdonosa volt Olaszország mogyorótermesztéséről ismert vidékén. Termékének első, 300 kg-os, akkor még szilárd állagú adagját 1946-ban, Pasta Gianduja néven adta el, majd pár évvel később Supercrema névvel alkotta meg az édesség új, krémesebb változatát.
1963-ban Ferrero fia, Michele Ferrero azzal a szándékkal újította meg a Supercremát, hogy egész Európában ismertté váljon. Módosította az összetételét és átkeresztelte Nutella névre. Az első Nutella-üveg 1964. április 20-án hagyta el a gyárat.
A termék azonnal sikert aratott, és továbbra is széles körben népszerű. Az olasz posta 2014. május 14-én, a Nutella megjelenésének 50. évfordulójára bélyeget adott ki.
Azonban jó tudni, hogy a Nutella 10,4% telített zsírt és 58% feldolgozott cukrot tartalmaz.
fotó: Pexels