Októberben általában nem mutatnak be mega-szuper-blockbustereket. Az eddigi legsikeresebb októberi bemutató Alfonso Cuaron 2013-ban bemutatott Gravitáció-ja volt: a szemkápráztató űrfilm a bemutatója hetében 55 millió dollár bevételt hozott össze Észak-Amerikában. Az egyetlen októberi hétvégén gyűjtött legnagyobb mozis bevétel rekordja pedig 2015-ben született: akkor, a Mentőexpedíció premierje után összesen 142 millió dollárért adtak el mozijegyet Amerikában.

De ezen a hétvégén valószínűleg mindkét rekordtól elbúcsúzhatunk: ugyanis két olyan film kerül az amerikai mozikba, amely külön-külön is nagyot szólna: a Tom Hardy főszereplésével készült sötéten humoros képregényfilm, a Venom (hazai bemutató: október 4.) valamint a Bradley Cooper és Lady Gaga együttműködéséből született különlegesség, a Csillag születik ( hazai bemutató: október 4.).

A Csillag születik-ről a Velencei Filmfesztiválon lezajlott premierje óta ódákat zengenek a kritikusok, 95%-on áll a Rotten Tomatoeson, és legalább hat kategóriában emlegetik az Oscar-esélyesek között. Ráadásul Lady Gaga rajongói biztosan nem hagyják ki a lehetőséget, hogy kedvencüket ezúttal smink nélkül lássák: ez a film a tippek szerint 30-40 millió dollár között hoz majd. A Venom, amely valószínűleg egy hosszú sorozat első darabja pedig akár 60 millió dollárnak is örülhet majd. Így aztán ez a hétvége valószínűleg megváltoztatja majd azt, ahogy a mozisok az októberre gondolnak – és új rekordok születhetnek.

2018.05.16. 10:01

Megérkezett a Bohemian Rhapsody című Queen-film előzetese!

2019.06.03. 09:30

Aranypinty = aranyszobor?

2018.07.27. 08:20

Jason Statham műugróként is sikeres volt

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő