“Vissza akarjuk adni a rádiózás és a rádióhallgatás presztízsét” – mondta Buda Márton, aki az év eleje óta felel a Rádió 1, a Retro Rádió és a Best FM tartalmi és kereskedelmi kérdéseiért is. Buda Márton az általa vezetett rádióknál új szakembergárdával, strukturális változásokkal, innovatív, egyedi, az onair és online platformokat egyaránt bevonó megoldásokkal tervezi megvalósítani ezt az ambíciózus célt, amelynek érdekében összefogna akár a konkurenciával is.

A megújult, finomhangolt zenei kínálat és az új műsorok, mint például a Retro reggeli műsora, a Bochkor, további hallgatókat hozhat a házhoz mindegyik adó esetében. A rádiók reklámidejének értékesítését végző MediaTime reklámbevétele 2020 júliusában és augusztusában is a 2019-es eredményeket meghaladó megrendelésállományt produkált.
hirdetés

Akár más rádiókkal együttműködve is folytatni kell a rádiózás, mint műfaj népszerűsítését, új arcokkal, hangokkal, műsorokkal kell bővíteni a palettát, el kell érni azokat, akik ma egyáltalán nem hallgatnak rádiót – mondta az ügyvezető igazgató. Buda Márton évtizedek óta a hazai rádiózás egyik meghatározó alakja, aki az év elején vette át a rá bízott rádiók vezetését.

Elárulta: Vissza akarjuk adni a rádiózás és a rádióhallgatás presztízsét. Itt az ideje, hogy megtaláljuk azokat, akik az elmúlt évtizedben fordultak el a rádióhallgatástól. Szeretnénk megmutatni nekik, hogy a régi értékek mellett újak is születnek ebben a műfajban.

– Ennek érdekében közös kampányokban gondolkodunk más rádiókkal, bárkivel szívesen együttműködünk, akinek fontos a szakma, aki tud és akar is tenni a rádiózásért. Újra megfelelő szintre emelnénk a vidéki rádiókat és vonzó életpályamodellt szeretnénk kínálni a fiataloknak. Új hangokat és arcokat keresünk. Az egyik legfontosabb feladatunk a megfelelő tartalom előállítása adásban és adáson kívül is. A kereskedelmi bevételek optimalizálása mellett a brandépítésre is odafigyelünk. A rádióinkban erősítjük a reggeli sáv utáni életet és a hallgatók erőteljesebb bevonásával, valamint folyamatos promóciókkal érjük el, hogy erős érzelmi kötelék alakuljon ki a rádiók és a rádióhallgatók között – fogalmazott.

Buda Márton arról is beszélt, hogy ma kevesebb fiatal szeretne rádiós lenni, mint egy évtizeddel ezelőtt, de egy motivációs rendszer kiépítésével, vonzó életpálya modell kialakításával ezen lehet változtatni.

A Retro rádió megújulásának részeként változott, finomhangoláson esett át a programing és a zenei kínálat is.

A változások menedzselését Sivák Péter programigazgató vezeti, aki az elmúlt hónapokban olyan ismert, népszerű műsorvezetőkkel bővítette a Retro Rádió csapatát, mint Bochkor Gábor, Lovász László vagy Abaházi Csaba. A Retro új reggeli műsorától, a Bochkortól a hallgatottság növekedését várja a vezetőség (…)

Új igazgatót neveztek ki a rádiók reklámértékesítéséért felelős Media Time Kft. élére is a korábbi kereskedelmi vezető, Kapitány János személyében. A szakember kereskedelmi és nonspot igazgatóként továbbra is azon dolgozik, hogy a programcsoporttal szorosan együttműködve a spot megjelenések mellett maximalizálja a nonspot bevételeket és a kreatív megjelenéseket.

– Minden feltétel adott ehhez, az online tartalmakért felelős profi és elhivatott csapat segítségével már eddig is számos egyedi megjelenési lehetőséget dolgoztunk ki az ügyfelek számára – árulta el Kapitány János, akitől megtudtuk azt is, hogy a Media Time reklámbevétele 2020 júliusában és augusztusában is a 2019-es eredményeket is meghaladó megrendelésállományt produkált.

– Bár a folyamatosan változó vírushelyzet folyamatos próba elé állítja rádióinkat és a teljes iparágat, továbbra is feltett szándékunk gyorsan és innovatívan reagálni az aktuális kihívásokra – zárta Kapitány János.

A teljes cikket ITT olvashatják!

2021.07.31. 09:02

Így szól a "Nothing Else Matters" a Dzsungeltúrában

2021.07.31. 08:48

Negyeddöntőben a férfi vízilabda-válogatott

2021.07.31. 08:32

Ezüstérmes az Európa-csúcsot úszó Milák Kristóf

2021.07.30. 14:31

Megérkezett a legújabb James Bond előzetes: „Bond Is Back”

2021.07.30. 12:38

Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői a nyáron

2021.07.30. 09:30

"Bár most is elégedetlen vagyok az időmmel, tudok közben mosolyogni" - Cseh László elbúcsúzott

2021.07.30. 09:24

Megjelent Prince albuma eddig kiadatlan dalokkal

2021.07.30. 09:02

Ma van a barátság világnapja!

2021.07.29. 13:58

Múzeumba kerül Ceausescu nemrég elárverezett repülőgépe

2021.07.29. 12:34

Ma van a Lasagna napja

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő