Megkezdődött a kiürítés a fővárosi BAH-csomópontnál, ahol második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak szerdán.

Több száz rendőr dolgozik a kiürítésen. Összesen 520 ingalant kell elhagyniuk az embereknek.
A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálati irodája a befogadóhely. Az M1 tudósítója azt mondta, ezeken a helyeken programok is lesznek majd.

A Koltai Jenő Sportcentrum területén az építkezés során több, különböző típusú második világháborús robbanószerkezeteket találtak, ezeket szerdán a honvédség tűzszerészei hatástalanítják.
A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a BAH-csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Várhatóan késő délután lehet visszatérni a területre.

FRISS HÍREK:

A BAH-csomópont teljes területét lezárták, nem lehet bemenni sem autóval, sem gyalogosan a környékre!

A honvédségi tűzszerészek megállapítása szerint a fővárosi BAH-csomópontnál talált robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban van, a gyújtószerkezetek érintetlenek – közölte a fővárosi kormányhivatal szerda délelőtt a honlapján.

Azt írták: a robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen.
A kiszerelt gyújtószerkezet állapotától függően döntik el a tűzszerészek, hogy elszállítják, vagy helyben hatástalanítják. A kiszerelés, illetve a hatástalanítás idején mindössze egy tűzszerész, Debrődi Péter százados tartózkodik majd a bombánál – írták.

A fővárosi Koltai Jenő Sportcentrumnál talált második világháborús robbanótestek egyike 2019. április 10-én. MTI/Lakatos Péter

Sikerült kiszerelni a gyújtószerkezeteket a fővárosi BAH-csomópontnál talált két nagyobb bombából – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerdán délben az MTI-vel. Markovics Zita elmondta: az 50 és a 100 kilogrammos bombából is sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet. A 100 kilós bombáét a helyszínen semmisítik meg, mert az nincs szállítható állapotban.

Forrás: MTI, fotó: MTI/Balogh Zoltán

2019.04.09. 10:37

Bombák hatástalanítása miatt szerda reggel változik a közlekedés a BAH-csomópontnál

2018.07.04. 18:27

Csütörtök délelőttől lesznek forgalomkorlátozások a Dunában talált bomba miatt

2018.07.05. 13:55

Feloldották a lezárásokat, a bombát a Dunán viszik el

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Vas Maya

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő