Az album producere nem más, mint az ABBA-ból jól ismert Benny Andersson, aki már az előző film soundtrackjén is közreműködött.

 

A nagysikerű film második részében olyan színészeket láthatunk viszont, mint Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper és Christine Baranski, de csatlakozott a stábhoz többek között Lily James és Cher is – a filmzene különlegessége pedig, hogy a dalokat is ők adják elő.

A 2008-ban kiadott ‘Mamma Mia!’ film az ABBA dalai és a szintén ’Mamma Mia!’ címen futó Broadway musical alapján készült. A hozzá tartozó filmzenéből csak az Egyesült Királyságban 1.5 millió példány kelt el, világszerte pedig 7.7 millió, emellett több mint 400 milliószor hallgatták meg online streaming felületeken. A film betétdalainak sikere tehát közel egy évtizede töretlen.

Az ABBA minden idők egyik legnépszerűbb popegyüttese. A négytagú svéd zenekar több mint 385 milliós albumeladással büszkélkedhet, dalaikat pedig közel 3 milliárd alkalommal streamelték. Az első ’Mamma Mia!’ film megjelenésével az együttes népszerűsége is új életre kapott, ekkor válogatáslemezük, az ’ABBA Gold’ visszatért az album listák első helyére, 16 évvel a megjelenése után.

A film első része több mint 615 millió dollárt hozott, így a ’Mamma Mia!’ lett az egyik legjobban profitáló élőszereplős musical a világon. Golden Globe- és BAFTA-díjakra is jelölték, a színészi alakítások mellett többek között kiemelkedő filmzenéje miatt.

2018.06.18. 08:23

5 dolog, amit nem tudott a Mamma Mia! sztárjáról

2018.05.07. 14:15

Még mindig nem tudni, mi történik Meryl Streeppel

2018.07.04. 22:03

Újabb kulisszatitkok derültek ki a Mamma Mia! folytatásáról

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő