A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint valamelyest javultak a gyermekek táplálkozással kapcsolatos ismeretei, 10-ből 8 gyermek már ismeri a tej- és tejtermékek kalciumtartalmának élettani hasznosságát, minden második gyermek tudja, hogy a szükséges kalciumbevitelt napi fél liter tej, vagy ennek megfelelő mennyiségű tejtermék elfogyasztásával fedezheti.
Ennek ellenére még mindig csak a szükséges kalciummennyiség felét fogyasztják, a gyermekek 18%-a eszik például naponta joghurtot, 82 százalék étrendjében mindössze hetente néhányszor, vagy annál is ritkábban szerepelnek ilyen élelmiszerek, ezért az ő kalciumbevitelük messze elmarad az ajánlott mennyiségtől.
A vizsgálat szerint azonban javultak a táplálkozási szokások: az egy évvel korábbi eredményekhez képest nőtt azok száma, akik minden nap tízóraiznak és uzsonnáznak, miközben csökkent azok aránya, akik reggeli nélkül indulnak iskolába.