Madonna, azaz Louise Veronica Ciccone 1958. augusztus 16-án született. A ’80-es évek legnagyobb sztárja, az MTV hőskorának kedvence, a nő, aki mindig képes volt megújulni és a mai napig aktívan zenél, sőt, idén új lemezt tervez.

Madonna mellett nem mehetünk el érzések nélkül: zenéjével, külsejével és klipjeivel stílust teremtett, akik nem szeretik, azok is tökéletesen tisztában vannak munkásságával.

Miután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel. És ekkor elindult egy évtizedekig tartó karrier, mely reméljük még nagyon sokáig fog tartani.
A Madonna lemez minden slágerlistát letarolt, ismertségét csak növelte az 1987-ben megjelent Ki ez a lány? című vígjáték, amely az első, az ő főszereplésével készült film lett.

Az 1980-as években olyan széles körben ismert slágerei jelentek meg, mint a Holiday, a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, az Open Your Heart, a La Isla Bonita és a Like a Prayer.

Madonna folyamatosan jelen van és volt a popbizniszben, minden évtizedben kiadott legalább egy, korszakalkotó lemezt. A 2000-es években olyan korongjai jelentek meg mint a Music , az American Life, a Confessions on a Dance Floor vagy a Hard Candy, mely utóbbi után indult Sticky & Sweet nevű turnéja, minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett.

2007-ben a Guinness minden idők legsikeresebb énekesnőjének titulálta, a következő évben pedig beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

fotó: Puzzlepix

2015 márciusában megjelent tizenharmadik stúdióalbuma a Rebel Heart, idén januárban pedig bejelentette, hogy elkezdett dolgozni a következő zenei anyagon.

A popdíva az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, ha csak teheti hallatja a véleményét politikai kérdésekben és minden erejével támogatja Malawit.
Madonna többször járt Budapesten, a ’90-es évek közepén itt forgatta az Evita című filmet is.

Ma nincs olyan énekesnő, akire ne hatott volna a zenéje, legyen szó Rihannáról, Lady Gagáról, vagy Christina Aguileráról és Britney Sperasről.

Madonna az Instáján már három napja elkezdte a visszaszámlálást és reméljük egy igazi, őrült bulit tart a nagy napon!

Egyik legfontosabb mondatával kívánunk Neki nagyon boldog szülinapot: „Életem legnagyobb teljesítménye, hogy anya vagyok, hogy anya lehetek”

2019.05.17. 15:18

Már biztos, hogy Madonna is fellép az Eurovíziós Dalfesztiválon

2019.06.17. 06:55

Megjelent Madonna várva-várt új albuma, a Madame X

2018.10.20. 12:24

Egy kisebb vagyonért kibérelheti Madonna otthonát

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő