Madonna, azaz Louise Veronica Ciccone 1958. augusztus 16-án született. A ’80-es évek legnagyobb sztárja, az MTV hőskorának kedvence, a nő, aki mindig képes volt megújulni és a mai napig aktívan zenél, sőt, idén új lemezt tervez.

Madonna mellett nem mehetünk el érzések nélkül: zenéjével, külsejével és klipjeivel stílust teremtett, akik nem szeretik, azok is tökéletesen tisztában vannak munkásságával.

Miután 1977-ben New Yorkba költözött, hogy táncosként fusson be, a Breakfast Club, és az Emmy nevű csapatokban játszott, majd 1983-ban kiadta első önálló albumát Madonna címmel. És ekkor elindult egy évtizedekig tartó karrier, mely reméljük még nagyon sokáig fog tartani.
A Madonna lemez minden slágerlistát letarolt, ismertségét csak növelte az 1987-ben megjelent Ki ez a lány? című vígjáték, amely az első, az ő főszereplésével készült film lett.

Az 1980-as években olyan széles körben ismert slágerei jelentek meg, mint a Holiday, a Like a Virgin, a Material Girl, a Papa Don’t Preach, az Open Your Heart, a La Isla Bonita és a Like a Prayer.

Madonna folyamatosan jelen van és volt a popbizniszben, minden évtizedben kiadott legalább egy, korszakalkotó lemezt. A 2000-es években olyan korongjai jelentek meg mint a Music , az American Life, a Confessions on a Dance Floor vagy a Hard Candy, mely utóbbi után indult Sticky & Sweet nevű turnéja, minden idők legjövedelmezőbb turnéja lett.

2007-ben a Guinness minden idők legsikeresebb énekesnőjének titulálta, a következő évben pedig beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

fotó: Puzzlepix

2015 márciusában megjelent tizenharmadik stúdióalbuma a Rebel Heart, idén januárban pedig bejelentette, hogy elkezdett dolgozni a következő zenei anyagon.

A popdíva az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, ha csak teheti hallatja a véleményét politikai kérdésekben és minden erejével támogatja Malawit.
Madonna többször járt Budapesten, a ’90-es évek közepén itt forgatta az Evita című filmet is.

Ma nincs olyan énekesnő, akire ne hatott volna a zenéje, legyen szó Rihannáról, Lady Gagáról, vagy Christina Aguileráról és Britney Sperasről.

Madonna az Instáján már három napja elkezdte a visszaszámlálást és reméljük egy igazi, őrült bulit tart a nagy napon!

Egyik legfontosabb mondatával kívánunk Neki nagyon boldog szülinapot: „Életem legnagyobb teljesítménye, hogy anya vagyok, hogy anya lehetek”

2019.06.07. 08:08

Madonna is vallott Harvey Weinstein filmmogul ellen

2019.03.05. 13:36

30 éves Madonna legnagyobb slágere, a Like A Prayer!

2019.05.02. 09:01

Így tért vissza Madonna: több millió dollárba került a Billboard Awards-os fellépése!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő