Ma ünnepli születésnapját Annie Hall, azaz Diane Keaton! A színésznő január 5-én 73 éves lett. Kétség kívül leghíresebb szerepe Annie Hall, az azonos című Woody Allen-filmből. Ő a Nő, aki stílust teremtett, aki örök fiatal maradt!

Diane Keaton számára a nagy áttörést A Keresztapa első része jelentette, 1972-ben.
Furcsa nőnek tartották már karrierje elején, és ez mára sem változott. Diane Keaton – annak ellenére, hogy soha nem ment férjhez – 50 év alatt számos sztárkollégájával folytatott viszonyt: szerelmi és szakmai téren jó tanácsokkal látja el fiatalabb kolléganőit. Woody Allennel a hetvenes évek nagy részét együtt töltötte, és máig jó barátságban vannak. Őt Warren Beatty követte, de Al Pacino még kezdő színészként kezdeményezett viszonyt Keatonnal, majd A Keresztapa-trilógia forgatásai alatt, kisebb szünetekkel, de együtt éltek. Jack Nicholsont a Minden végzet nehéz című közös filmjük forgatásán bűvölte el a színésznő. Ugyanennek a filmek köszönheti Keaton a kalandját Keanu Reevesszel is, ám ezt az affért hevesen igyekeztek tagadni.

„Soha nem tudtam túl sokáig alkalmazkodni egy férfihoz, viszont szeretni nagyon tudtam. Ha mindannyiszor férjhez mentem volna, amikor megkérték a kezem, most talán én tartanám a válási rekordot az Államokban. Viccet félretéve, a fő gond a bizalom. Soha nem bíztam senkiben annyira, hogy hozzákössem az életem” – mesélte egyszer.

Diane Keaton sosem szült gyermeket, azonban kettőt örökbe fogadott.

Az Annie Hall idején viselt nyakkendővel, férfi inggel, mellényel egyedi stílust teremtett. Diane ruhatárához azonban nem csak ezek a darabok tartoznak: gyakran visel egyszerre nadrágot és szoknyát, és szereti a blézereket. Imádja az öveket, a kalapokat és a különleges szemüvegeket, de a kesztyűről is nagyon nehezen mond le.

Sok nőről elmondható, hogy cipőmániás, de Diane-ről nem, ha tehetné, csak mezítláb járna.

Forrás: Wikipedia

2019.07.22. 07:05

Diane Keaton egy fergeteges vígjátékkal tért vissza

2018.05.07. 13:48

A legendás színésznők nyáron a mozikban hódítanak

2018.05.14. 13:23

Mindig van új a nap alatt… még a hatodik X után is.

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő