Szombaton a nők, vasárnap a férfiak óriás-műlesikló futamával megkezdődik az alpesi sízők világkupaidénye, melynek legnagyobb kérdése, hogy az osztrák Marcel Hirscher sorozatban nyolcadszor is megnyeri-e az összetett pontversenyt, illetve Lindsey Vonn utoléri-e az örökrangsor élén a svéd Ingemar Stenmarkot a futamgyőzelmeket tekintve.

A phjongcshangi téli játékok óta kétszeres olimpiai bajnok Hirscher hét éve egyeduralkodónak számít összetettben, mivel a technikai számokban hatalmas a fölénye, amit az mutat a legjobban, hogy műlesiklásban és óriás-műlesiklásban is öt-öt alkalommal végzett az élen, ráadásul harmadiknál sose volt rosszabb. Amíg ebben a két számban nem csökken a dominanciája, addig mindenképpen a 29 éves osztrák számít a legnagyobb favoritnak.

Magyar szempontból nagy változást jelent, hogy Miklós Edit visszavonult, így az elmúlt évektől eltérően ezúttal már nem lehet olyan sízőért szorítani, aki pontszerző, vagy akár dobogós helyért lehet versenyben. A szocsi olimpián lesiklásban hetedik, vk-futamokon kétszer dobogós versenyző januárban súlyos térdsérülést szenvedett, majd áprilisban szögre akasztotta bukósisakját és léceit, hogy átvegye a magyar szövetség elnöki posztját.

A férfiaknál 41, a nőknél 39 futamból álló idény 2000 óta hagyományosan az ausztriai Söldenben rajtol.

MTI, fotó: Pixabay

2019.02.14. 09:05

Csütörtökön ismét megrendezik a sípályák éjszakáját

2016.12.05. 14:20

Hamarosan nyit az eplényi sípálya

2017.12.21. 22:04

Csütörtökön nyílik az eplényi sípálya

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő