Meghitt, varászlatos hangulat, mennyei falatok, páratlan forralt borok, játékok, kézműves csodák és a régió legnagyobb karácsonyi vására – a hagyományos, jól megszokott programelemek mellett azonban 2 extra attrakcióval is készültek a szervezők Szegeden.

A Széchenyi téren egy gigantikus méretű, közel 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskereket állítottak fel, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. Talán még a Dóm térig is el lehet látni, ahol egy közel félezer négyzetméteres, szabadtéri korcsolyapályát alakítottak ki, amit Szeged város támogatásával a szegedi gyermekek minden hétköznap 14 óráig ingyenesen használhatnak.

A december 23-ig tartó rendezvénynek a hagyományoknak megfelelően idén is 3 helyszín ad otthont. A Széchenyi téren az adventi óriáskerék mellett hamisítatlan gasztro-kavalkádra számíthatunk, forralt borozhatunk és klasszikus karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk. A Dóm téren mesebeli miliőre, kézműves portékákra, illetve adventi gyertyagyújtásra készülhetünk, míg a Dugonics téren adventi pihenő és különböző gasztro-meglepetések várnak ránk.

Forrás: szegedtourism.hu, fotó: MTI/Rosta Tibor

2019.03.25. 11:34

Nyílt próbák, épületbejárás is lesz a színházi világnapon Szegeden

2016.11.30. 09:24

Idén is lesz Fényvillamos - Itt a menetrend

2017.05.26. 10:17

Kajak-kenu vk - Bemutatkozott a magyar csapat

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő