Jótékonysági fánkvásárt és csaknem ezer jelmezes részvételével felvonulást is rendeznek Zalaegerszeg belvárosában március 5-én, a városi farsangon.

A télbúcsúztató farsangi vigasság régi tradíció a zalai megyeszékhelyen. A jelmezes felvonulás a hagyományok jegyében zajlik, a jótékonysági fánkvásárt pedig új helyszínen, a Díszpinty Gasztro Bár teraszán rendezik meg.

A jótékonysági akció teljes bevételét a Nagycsaládosok Egyesületének ajánlják fel.
A jelmezes felvonulásra csaknem húsz csoport jelentkezett, így az egyéni jelmezesekkel együtt csaknem ezren vonulnak fel a városi farsangon.
A jelmezeseket a zsűri három kategóriában értékeli, az intézmények csoportjai mellett az egyéni jelmezeket is értékes díjakkal jutalmazzák.

A felvonulók mindig ötletes jelmezekkel készülnek a farsangra. A korábbi években sárkánynak, százlábúnak, kalózoknak öltözött gyermekcsoportokat is lehetett látni a Kossuth utcán és a Dísz téren. Az egyéni jelmezesek között volt már földgömb, gólyafészek és “halvány lila dunszt” is.

A jótékonysági fánkvásárra nyolc csapat – a városban működő hat nyugdíjas klub és két pékség – ezres nagyságrendben készíti el a farsangi süteményt. A bevételből az egyesület a nagycsaládok nyaralását, szabadidős programokat és a közös kirándulásokat támogatja.

Forrás: MTI, fotó: Pixabay

2018.02.09. 14:21

Fánk és jelmezek Szentendrén

2019.02.04. 11:23

Hosszú a farsangi időszak az idén

2019.02.25. 16:49

Ön mennyit szán farsangi jelmezekre?

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő