Ahogy tavaly is, négy nyári hétvégén zárják majd le az átkelőt az autóforgalom elől, hogy a hídon közösségi programokat, koncerteket és kulturális találkozókat szervezzenek. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő szombat-vasárnap vehetik birtokba a hidat a budapestiek.

A Szabihíd projekt alulról jövő kezdeményezésként indult két éve, amikor a lezárt hídon több spontán szabadtéri program is megvalósult. A fővárosiak megszerették a helyszínt, így a városvezetés minden évben átengedi nekik a Duna feletti átkelőt néhány napra.

A Dunához kapcsolódó nyári fővárosi rendezvények:

A Budapesti Nyári Fesztivál egyik legfőbb helyszíne, az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz, amelyhez idén egy uszály is csatlakozik, ahol a budapestiek egy musical kulisszatitkaiba pillanthatnak be. Megrendezik augusztus végén a Dunapest összművészeti fesztivált is, amelyen több mint 100 fellépő mutatja be, mit jelent számára a Duna. Szeptember 1-jén lesz megint a Duna-átúszás is, valamint Citadellán futás, a Klauzál téren pedig grundfocibajnokság és streetball is várja majd a sportolni vágyó közönséget.

MTI

2016.11.28. 08:38

A Bazilikánál is lehet korizni

2016.11.16. 12:02

Szerdán nyit a Műjégpálya

2017.03.16. 10:44

Bűvös óceán: kiállítás a Vajdahunyadvárban

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő