Ahogy tavaly is, négy nyári hétvégén zárják majd le az átkelőt az autóforgalom elől, hogy a hídon közösségi programokat, koncerteket és kulturális találkozókat szervezzenek. Július 14. és augusztus 5. között négy egymást követő szombat-vasárnap vehetik birtokba a hidat a budapestiek.

A Szabihíd projekt alulról jövő kezdeményezésként indult két éve, amikor a lezárt hídon több spontán szabadtéri program is megvalósult. A fővárosiak megszerették a helyszínt, így a városvezetés minden évben átengedi nekik a Duna feletti átkelőt néhány napra.

A Dunához kapcsolódó nyári fővárosi rendezvények:

A Budapesti Nyári Fesztivál egyik legfőbb helyszíne, az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz, amelyhez idén egy uszály is csatlakozik, ahol a budapestiek egy musical kulisszatitkaiba pillanthatnak be. Megrendezik augusztus végén a Dunapest összművészeti fesztivált is, amelyen több mint 100 fellépő mutatja be, mit jelent számára a Duna. Szeptember 1-jén lesz megint a Duna-átúszás is, valamint Citadellán futás, a Klauzál téren pedig grundfocibajnokság és streetball is várja majd a sportolni vágyó közönséget.

MTI

2019.06.07. 16:11

Itt a nyár!!!

2016.11.28. 08:38

A Bazilikánál is lehet korizni

2018.05.09. 10:58

Zenés Állatkerti Esték várnak idén is!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő