Már korábban is felmerült, hogy a Macskák című látványos filmmusicalnek nincs kimondott cselekménye, mivel az eredeti darab is színes életképek sorozatából áll – és ettől még a világ egyik legsikeresebb musicalje –, most pedig az egyik főszereplő is ráerősített erre a sejtésre. Idris Elba, aki Makár Vikit, a Titokzatos Macskát alakítja a filmben, látványosan zavarba jött, amikor a The Late Show with Steven Colbert című beszélgetős műsorban arról kérdezték, miről szól a történet.

„Hát izé. Most igazi csávába kerültem. Ez egy klasszikus darab. Nagy musical Andrew Lloyd Webbertől. Macskákról szól. Ez így jó lesz? – mondta a brit színész az azonnali kérdésre. – Egy macska a macskamennyországba szeretne jutni, és közben egy csomó dolog történik. Végtére is mindannyian a macskamennyországba szeretnénk jutni, és ennek a lényegét ragadja meg a történet.”

A Macskák filmváltozata hatalmas sztárparádét fölvonultatva – Taylor Swift, Jennifer Hudson, Judi Dench, Ian McKellen – szólaltatja meg Webber halhatatlan dalait. Legutóbb a film előzetese váltott ki kisebb sokkot az internet népe körében, mert a szereplők digitálisan átalakított külseje szokatlannak tűnt, de azóta számos mém született ezzel kapcsolatban, így sikerült feldolgozni a megrázkódtatást.

(hazai bemutató: 2019. december 19.)

2019.07.23. 12:57

Mindenki meglepődött a Macskák előzetese láttán

2018.07.29. 10:30

Film készül a Macskák musicalből

2019.03.01. 10:29

Szokatlan módon készül a Macskák című musical filmváltozata

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő