Hétfő hajnalban megszületett Meghan Markle és Harry herceg kisfia. Vilmos és Katalin mindhárom gyermekének születését rendkívüli sajtófelhajtás kísérte, és mindhárom újszülöttet világra jövetelük után alig néhány órával megmutatták a médiának. Meghan és Harry azonban már az elmúlt hónapokban egyértelművé tette, hogy ilyesmiről az ő gyermekük születése után szó sem lehet.

Harry, aki jelen volt első gyermeke születésénél, a sajtónak nyilatkozva hétfőn mindazonáltal megígérte, hogy a világ két napon belül láthatja a kisfiút.

Az egyelőre név nélküli kisfiú az első a mindenkori angol-brit uralkodók egyenes ági leszármazottai közül, aki amerikai állampolgárként jött a világra. Édesanyja ugyanis változatlanul amerikai állampolgár, a hercegi házaspár első gyermeke így automatikusan amerikai-brit kettős állampolgárságú.
Meghan Markle személyében a brit monarchia modern kori történelmében először került elvált, afrikai-amerikai gyökerű amerikai állampolgár a királyi családba a trónutódlási lista egyik magas rangú tagjának hitveseként.

Az idők változását és az udvari protokoll szigorának enyhülését jelzi, hogy 83 esztendővel ezelőtt VIII. Eduárd királynak még le kellett mondania a trónról és a koronáról, mivel ő is egy elvált amerikai állampolgárt kívánt feleségül venni Wallis Simpson személyében. Ezt akkoriban sem az udvar, sem a brit kormány nem volt hajlandó jóváhagyni. Ezúttal azonban semmiféle ilyen kifogás nem merült fel Meghan személyével szemben, és így egy pillanatra sem került napirendre az a lehetőség sem, hogy Harrynek esetleg le kellene mondania helyéről a trónutódlási sorban.

Egyelőre nem bizonyos, és II. Erzsébet királynő döntésén múlik, hogy Meghan és Harry hétfőn született első gyermeke részesül-e hercegi címben.

A londoni fogadóipart alaposan meglepte, hogy a házaspár első gyermeke fiú.

Rupert Adams, a legnagyobb brit fogadási hálózat, a piac 25 százalékát ellenőrző William Hill nemzetközi sajtókapcsolati igazgatója Londonban dolgozó külföldi tudósítóknak tartott minapi tájékoztatóján elmondta: arra, hogy Harry és Meghan gyermeke leány lesz, április elején hirtelen olyan mennyiségű fogadás érkezett, hogy a William Hill ezt a fogadási lehetőséget lezárta, abból a meggyőződéséből kiindulva, hogy “valaki valamit tud”.

Adams elmondása szerint a fogadójátékosok zöme annyira biztos volt abban, hogy a hercegi házaspár gyermeke leány lesz, hogy a gyermek nevére beérkező fogadási tétek több mint 60 százalékát a Diana első keresztnévre tették fel.

Forrás: MTI, fotó: © Lia Toby/WENN.com

2019.04.04. 09:25

Közös Instagram oldalt indított Meghan hercegné és Harry herceg

2018.12.18. 14:28

A Jóbarátok szereplőihez hasonlították Meghan hercegnét és Harry herceget

2018.10.15. 10:33

Gyermeket vár Meghan Markle és Harry herceg!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő