A Netflix filmet készít a tavaly az áradások miatt egy thai barlangban rekedt ifjúsági focicsapat megmentéséről – jelentette be az online műsorszóró.

A produkció címét, a megjelenés dátumát és azt, hogy milyen formában készül el a történet, még nem hozták nyilvánosságra. Tavaly júniusban az egész világ feszülten figyelte a monszun okozta áradások miatt egy thai barlangban rekedt fiatal sportolók és edzőjük életének megmentéséért folyó hősies küzdelmet.

“Akárcsak a világ többi része, mi is csüggtünk a thai mentőakcióról szóló híreken. Ezért határoztuk el, hogy a thai kormány támogatásával, a Netflix, az SK Global és a Starlight közreműködésével megfilmesítjük az egész történetet a nemzetközi mentésről” – közölte John M. Chu, a produkció rendezője, aki a Crazy Rich Asians című vígjátékkal aratott világszerte kasszasikert. A Netflix a produkció bevételének egy részét természeti katasztrófák áldozatait segítő szervezeteknek adományozza – közölte a thai kormány szóvivője.

A produkció bangkoki sajtótájékoztatóján a 13 fős focicsapat és edzőjük is jelen volt. Az edző hangsúlyozta: bízik abban, hogy a Netflix hitelesen tolmácsolja majd a történteket.

A focicsapat tagjai, 11 és 16 év közötti fiúk és edzőjük 2018. június 23-án látogattak el a Bangkoktól 1000 kilométerre fekvő Tham Liang-Khun Nam Nang Non-barlangba. A hirtelen áradás miatt azonban több mint két hétre csapdába estek a barlang egy száraz pontján. Kiszabadításukra nemzetközi mentőexpedíciót szerveztek tapasztalt barlangi búvárok. A mentésen, amely végül sikerrel zárult, sok ezren dolgoztak.

Forrás: MTI, fotó: Pixabay

2018.10.06. 11:46

Október legjobb hétvégéje jön

2018.09.04. 10:55

Kirobbanó sikert aratott Velencében Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta

2019.08.08. 08:17

Drakulics elvtárs: megérkezett az új magyar vígjáték előzetese!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő