Az idősebb színésznőknek több lehetőséget kell adni a filmvásznon – erre hívta fel a figyelmet az Oscar-díjas brit színésznő, Emma Thompson a The Children Act című filmjének londoni bemutatóján.

Az 59 esztendős Thompson, akit olyan kosztümös filmekből is ismer a közönség, amint a Napok romjai vagy az Értelem és érzelem, a The Children Act című filmjében bírónőt alakít, akinek döntést kell hoznia egy vérátömlesztést vallási okok miatt elutasító kamasz ügyében, miközben ő maga magánéleti gondokkal küzd.

A film vörös szőnyeges bemutatóján a színésznő elmondta: vonzotta az erős nő szerepe.

“Még nem láttam női bíróról szóló történetet, és szerintem ebben a patriarchális világban, amikor az ember meghallja a szót, hogy bíró, mindenki automatikusan egy férfira gondol” – mondta. Majd azt is hozzáfűzte: továbbra is probléma, hogy hiányoznak az idősebb színésznőknek való jó szerepek.

“A férfiaknak semmi gondjuk ezzel. Ez olyasmi, amelyen még nem sikerült megfelelően változtatni. Keressük a valóban jó és érdekes új szerepeket, és az embernek reménykednie kell” – fogalmazott Thompson.

MTI

2018.11.08. 10:59

Gratulálunk! Kitüntették Emma Thompsont a Buckingham-palotában !

2018.06.18. 09:04

Lovaggá ütötték Emma Thompsont

2018.09.21. 12:36

Emma Thompson musicalt rendez

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő