A Magyar Dalok Hétvégéjéről kérdeztük B. Tóth Lászlót, aki arról is mesélt, milyen izgalmas felvételekkel, és történetekkel készül vasárnap 14 és 18 óra között a Poptarisznyában.

„Rengeteg különleges darabbal készülök, melyeket már előre megkerestem a „kis” gyűjteményemben…” – avatott be B. Tóth László.

„Olyan dalokat is hallhatnak majd a Retro Rádióban, melyekről kevesen tudják, hogy annak idején népszerűek voltak. A nagy ’régiek’, az Illés a Metro és az Omega eleinte ismert külföldi slágereket dolgozott fel. Zorán például elénekelte a Manfred Mann Doo Wah Diddy Diddy című dalát, de a Pretty Womant, vagy a Beatlestől a Helpet is, és én mint nagy Metrós ezeket a számokat nagy élvezettel hallgattam a Metro Klubban.” -mesélte.

B. Tóth László azt is elárulta, hogy bizony a kezdetek kezdetén a klubokban mindenki külföldi slágerekkel lépett színpadra – természetesen helytelen kiejtéssel, és ez olyan jó volt.

„Az Omega feldolgozta a No Milk Today-t is, de akadtak egyéb érdekességek, ilyen volt a Popocatépetl Twist Záray Márta és Vámosi János előadásában. De a legnagyobb csoda akkor is az volt, amikor Korda Gyuri elénekelte a Hippy Hippy Shaket az Illés együttes kíséretével… Szóval elindult a magyar beat zene, és ezek az együttesek idővel bizony kinőtték magukat.”

B. Tóth László hozzáfűzte: „Az Illés különlegességgel is előrukkolt: Levente addig küzdött és gyakorolt azért, hogy tudjon Duane Eddy-technikával gitározni, hogy végül ebből is született egy dal, Üzenet Eddy-nek címmel. Szóval ezt a rengeteg izgalmas eseményt, sok-sok történetet is igyekszem majd felidézni a Poptarisznyában a Magyar Dalok Hétvégéjén, és nem feledkezünk meg a hagyományos tánczene nagy sztárjairól sem: Hollós Ilonáról, Sárosi Katalinról, Németh Lehelről is szó lesz. Emlékszem, gyerekkoromban a nagymamámnál mindig a Különös éjszaka volt című dalt énekeltem fürdés közben, a szomszéd meg állandóan átkiabált nagymamámnak, hogy „hallom Lacika fürdött megint”. Innen indul a Poptarisznya, majd haladok évtizedről évtizedre. Kiderül, mikor lett a beatből pop, és rock, valamint számba vesszük, hogy jöttek létre magyar együttesek, és persze időnként korabeli külföldi sztárok felvételeit is lejátszom.”

A Retro Rádió műsorvezetője arra a kérdésre, hogy ki tud -e emelni egy-két különleges darabot a vasárnapi műsorból, úgy felelt: „Az biztos, hogy vinylről is játszom számokat, például egy olyan Skorpió felvételt, melyet szinte sosem hallani, de előveszek koncertfelvételeket is a nagy kedvenceim közül. Ám soha nem tervezek előre, mindig a műsor közben alakul ki, hogy mely dalok követik egymást. Biztos nem hagyom ki Cserháti Zsuzsát, és szerintem Bergendyvel fogok kezdni vasárnap, 14 órakor.”

2021.01.21. 16:08

Programsorozattal ünnepel a 120 éves Nemzeti Filmintézet

2021.01.21. 13:54

Meghalt Nathalie Delon

2021.01.21. 12:41

A Kiss frontembere soul zenében utazik – érkezik a lemez

2021.01.21. 10:01

37 éve adta ki az első albumát a Bon Jovi

2021.01.21. 08:05

Első online koncertjére készül Cher

2021.01.20. 19:56

38 éves a Def Leppard kultikus albuma

2021.01.20. 17:32

Online könnyűzenei megemlékezéssel jelentkezik a Hangfoglaló program a magyar kultúra napján

2021.01.20. 16:00

A brit zenészek vízummentességet kérnek az európai turnékra

2021.01.20. 10:05

Mobil „ölelőszoba” segít az idős olaszoknak, hogy találkozzanak a szeretteikkel

2021.01.20. 08:09

Paul McCartney lánya filmet forgat a híres Abbey Roadról

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő