Az Omega slágerét Kanye West öt éve, előzetes egyeztetés és engedély nélkül használta fel New Slaves című dalához, de Kóbor János biztos benne, hogy a Mid90s filmben nincsen szó plágiumról.

A Mid90s című amerikai film előzetese, a napokban került fel az internetre, a trailerben pedig felcsendülnek az Omega Gyöngyhajú lány című slágerének dallamai, és Kóbor János hangja.

” Természetesen láttam már. A Kanye West-történettel az Omega bekerült egy amerikai körforgásba, és akkor jöttek rá a tengerentúlon, hogy a munkásságunk a sampling* (hangmintázás) szempontjából kincsesbánya és azóta filmsorozatokban, filmekben is szóltak a dalaink, sőt különböző hirdetők is használták. Mi ennek nagyon örülünk, és teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Jonah Hill és csapata nem az a kategória, aki lopni akarna. Nyilván megtetszett nekik a dal és azt a leggyorsabb hozzáférés után beillesztették az előzetesbe – meséli a Borsnak Kóbor, aki attól is boldog, hogy a videó alatt már amerikai kommentelők is felismerik az Omega dalát” – mondta a Borsnak az Omega énekese.

2020.08.07. 12:02

Bélyegen az Omega Gyöngyhajú lánya

2018.11.19. 14:52

Omega-kiállítás nyílik Szentesen

2018.05.17. 13:47

A 75 éves Kóbor Jánost köszöntjük!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő