Az Omega slágerét Kanye West öt éve, előzetes egyeztetés és engedély nélkül használta fel New Slaves című dalához, de Kóbor János biztos benne, hogy a Mid90s filmben nincsen szó plágiumról.

A Mid90s című amerikai film előzetese, a napokban került fel az internetre, a trailerben pedig felcsendülnek az Omega Gyöngyhajú lány című slágerének dallamai, és Kóbor János hangja.

” Természetesen láttam már. A Kanye West-történettel az Omega bekerült egy amerikai körforgásba, és akkor jöttek rá a tengerentúlon, hogy a munkásságunk a sampling* (hangmintázás) szempontjából kincsesbánya és azóta filmsorozatokban, filmekben is szóltak a dalaink, sőt különböző hirdetők is használták. Mi ennek nagyon örülünk, és teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Jonah Hill és csapata nem az a kategória, aki lopni akarna. Nyilván megtetszett nekik a dal és azt a leggyorsabb hozzáférés után beillesztették az előzetesbe – meséli a Borsnak Kóbor, aki attól is boldog, hogy a videó alatt már amerikai kommentelők is felismerik az Omega dalát” – mondta a Borsnak az Omega énekese.

2018.05.17. 13:47

A 75 éves Kóbor Jánost köszöntjük!

2018.11.19. 14:52

Omega-kiállítás nyílik Szentesen

2019.04.03. 13:20

A lengyel Sztárban sztár egyik versenyzője így énekelte az Omega slágerét - videóval!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő