Edward Norton nem aprózza el. Új rendezésének alapjául egy zseniális (és zseniálisan furcsa) krimit választott, nagyon híres és nagyszerű színészekből álló válogatottat szervezett, és még itt sem állt meg: a film zenéjét is a legnagyobbaktól rendelte meg.

Az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.) főszerepét magára osztotta, ő játssza a Turette-szindrómás magándetektívet, partnernek pedig elhívta Bruce Willis-t, Willem Dafoe-t, Alec Baldwin-t, Leslie Mann-t és Bobby Cannavale-t.

A héten az is kiderült, hogy az 1950-es években, New Yorkban játszódó, gyilkossággal, hazugsággal és a legmagasabb körökbe vezető korrupcióval foglalkozó fordulatos noir-thriller zenéje is első osztályú lesz.

Sőt, duplán: a Daily Battles című betétdal két változatban készült el. Az elsőt szerzője, a sokszoros Grammy-díjas Tom Yorke a Red Hot Chilli Peppersből ismert Flea-vel együtt adja elő, de a filmben ugyanez a dal egy egészen más hangszerelésben is elhangzik.

Azt a trombitás legenda Wynton Marsalis játssza egy öttagú, általa vezetett jazzbanda élén – és könnyen lehet, hogy a filmben is feltűnnek majd, hiszen annak jó pár jelenete félhomályos harlemi klubok mélyén játszódik.

De még a legkiválóbb zenészeknek is van kihez felnőniük: a film kísérőzenéjében Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Thelonius Monk játéka is hallható lesz.

2016.09.20. 11:29

Októberben jön az Inferno Tom Hanks-szel!

2019.01.07. 17:08

Több mint 420 ezren kattintottak régi magyar filmekre az ünnepek alatt

2019.06.03. 09:30

Aranypinty = aranyszobor?

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő