Daniel Craig, Whoopi Goldberg, Awkwafina, Chris Evans, Tina Fey, és Brie Larson is díjat ad át az idei, 91. Oscar-díjátadó gálán.

Az ünnepség résztvevőinek listája a következő hetekben tovább bővül – közölte a szervezők képviseletében Donna Gigliotti producer és Glenn Weiss társproducer, rendező. A díjátadók között szerepel még Jennifer Lopez, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson és Constance Wu is.

“Az Oscar-jelöltek hatalmas érdeklődést keltenek az egész világon történeteikkel, teljesítményükkel és szereplésükkel. Meg akarjuk adni a közönségnek a lehetőséget, hogy még egyszer átéljék azokat a pillanatokat, melyek megindítottak mindannyiunkat. Ez a filmek iránti univerzális szeretetünk ünnepe” – fogalmazott Gigliotti és Weiss.

“Az Oscar-díjátadó az év legnézettebb élő műsora. A show összekapcsolja a filmek erejét és történetét, valamint a műsort tévén követő közönséget kedvenc filmjeivel és sztárjaival” – mondta John Bailey, az amerikai filmakadémia elnöke.

A 91. Oscar-díjátadót február 24-én rendezik a hollywoodi Dolby Theaterben. Az ABC televízió több mint 225 országban és régióban fogja sugározni világszerte. Megtartották az Oscar-jelöltek ebédjét is a Beverly Hiltonban, melyen a díjra esélyesek megismerkedhettek egymással és korábbi Oscar-díjasokkal, valamint eligazítást és tippeket kaptak többek között az ideális köszönőbeszédről és az idei díjátadó menetéről.

A szervezők többek között elmondták: idén mindenkinek csupán 90 másodperce lesz a neve elhangzásától kezdve arra, hogy átvegye és megköszönje az elismerést. Idén abban is változik a műsor, hogy bizonyos díjakat reklámszünetben adnak át és lehetséges, hogy harminc év után először nem lesz műsorvezetője az eseménynek.

Forrás: MTI

2019.01.08. 16:12

Susotázs: az Oscar-esélyes magyar rövidfilmet most itt is megnézheti!

2019.05.16. 10:58

90 éve rendezték meg először az Oscar-díjátadó gálát

2019.01.15. 14:54

Az Oscar-gálának még mindig nincs házigazdája

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Dénes Tamás

Leirer Timi

B. Tóth László

Dévényi Tibor

Abaházi Csaba

Vágó Piros

Lovász László

Bochkor Gábor

Jurásek Balázs

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő