A hollywoodi színészcéh szerint az amerikai filmakadémia nyomást gyakorol a sztárokra, hogy az Oscar-gálán kívül más díjátadón ne szerepeljenek.

Az amerikai tévés és filmes színészek érdekvédelmi szervezete, a Screen Actors Guild (SAG-AFTRA) éles hangú közleményben vádolta meg a filmakadémiát “a tisztességtelen nyomásgyakorlás taktikájával”. Ilyen fellépésre mindeddig nem volt példa. A 160 ezer tagú szervezet arra hivatkozott, hogy már Hollywood-szerte köztudott: a filmakadémia nyomást gyakorol a színészekre, hogy a február 24-i Oscar-ceremónián kívül ne vállalják más díjátadó gálán a díjak átadását.

Közben az Oscar-gálának még mindig nincs házigazdája: Kevin Hart kényszerű visszavonulása után még nem sikerült olyan nagyágyút találnia a szervezőknek, aki biztosítaná a világszerte közvetített díjátadó show magas nézőszámát. Pedig a műsor producerei tisztában vannak azzal, hogy jelentős változtatásokra van szükség, hiszen tavaly mélypontra zuhant a gála iránti érdeklődés.

Az Oscar-ceremónia az elmúlt 91 évben eddig csak egyszer maradt házigazda nélkül. A februári gálára felkért Kevin Hartnak korábbi melegeket támadó twitteres megjegyzései miatt kellett visszavonulnia a feladattól. Eddig a jelek szerint nem találtak helyette alkalmas műsorvezetőt, ezért a filmakadémia szemmel láthatólag arra koncentrál, hogy a díjátadók között legyen minél több sztár, és velük emelje a rendezvény népszerűségét. Felröppent a hír, hogy esetleg a Bosszúállók sztárcsapatát is bevetnék a műsorban.

A 2018-as Oscar-show-nak rekordalacsony, 26,5 millió nézője volt, ezért a szervezők többek között megígérték, hogy 30 perccel rövidebb lesz a műsor, néhány díjat a reklámszünetekben adnak majd át. Az Oscar-jelöléseket január 22-én jelentik be.

Forrás: MTI

2019.05.16. 10:58

90 éve rendezték meg először az Oscar-díjátadó gálát

2019.01.23. 06:03

Kihirdették az Oscar-jelöléseket - A Bohém Rapszódia is nyerhet!

2019.02.23. 10:10

A Netflix gőzerővel küzd első játékfilmes Oscarjáért

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő