A közönség nemrég három perces álló ovációval ünnepelte a Velencei Filmfesztiválon Az első ember című filmet, amely Neil Armstrong holdraszállásáról szól, Ryan Goslinggal a főszerepben.

A kritikusok egyöntetűen az év egyik legjobb filmjeként üdvözölték, egyikük szerint a produkció olyan mérföldkő a ‘nemfikciós’ űrhajós filmek (lásd Apollo 13) műfajában, mint amilyen a Ryan közlegény megmentése a háborús filmek sorában. Mások azt emelték ki, hogy Damien Chazelle, aki a Kaliforniai álom alkotójaként 32 évesen a legfiatalabb Oscar®-nyertes rendező lett tavaly, ezzel az új opuszával a nagymesterek közé emelkedett.

Minden kritikus dicsérte a film komoly kutatómunkáról tanúskodó realizmusát, hangsúlyozva, hogy mindez nem megy az izgalmak rovására. Az Independent ítésze különösen Ryan Gosling alakításától volt elragadtatva, aki szinte alig beszél, gesztusokkal mutatja meg az első holdraszálló drámáját. A csúcsjelenetben elhangzó híres mondat – „Kis lépés ez egy embernek, nagy ugrás az emberiségnek” – már a hosszabb szónoklatok közé tartozik a kritikus szerint.
Az első ember október 18-án érkezik a hazai mozikba és már alig várjuk.

2018.10.05. 17:01

A film, amit nagyon várunk: Első ember Ryan Goslinggal

2017.04.03. 09:30

Ryan Gosling nagyon megszerette Budapestet

2017.05.09. 11:07

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatásának egy kulcsjelenetéről mesélt

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő