Az iskolák után a Fővárosi Állat- és Növénykertben is elkezdődött a tanév. A városligeti intézmény 850 féle állattal, valamint változatos pedagógiai programkínálattal és kedvezményekkel várja a tanulmányi csoportokat. Új kedvezményeket kínálnak a pedagógusoknak is, akik a számukra szervezett nyílt napon a helyszínen is megismerhetik a kertben igénybe vehető pedagógiai szolgáltatásokat.

A szórakoztatás, pontosabban a természetközeli szabadidős program biztosítása, a természetvédelem és a tudományos munka mellett a korszerű állatkertekben az oktatás, a környezeti nevelés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása is kiemelt fontosságú feladat. Annál is inkább, mivel az állatkertek egyedülálló szemléltetési lehetőséget kínálnak, amelyet a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok nagyszerűen be tudnak építeni pedagógiai munkájukba.

Nincs ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahová a tanév kezdete után nem sokkal már megérkeztek az első tanulmányi csoportok. A városliget intézmény minden nyár végén közzéteszi a soron következő tanévre szóló pedagógiai programkínálatát, amelyet részben közvetlenül juttat el a közoktatási intézményeknek, részben pedig hivatalos honlapján ( www.zoobudapest.com/oktatas ) teszi hozzáférhetővé.

2019.08.28. 15:49

Harminc-negyvenezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés

2018.10.01. 08:24

Nyugdíjas ősz az Állatkertben!

2018.09.06. 11:30

Tovább folytatódik a „baby boom” az Állatkertben

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő