Képletesen szólva akár az egész Állatkert is odaférhet a karácsonyfa alá, ha valaki szeretteit valamilyen állatkerti ajándékkal, és ezen keresztül felejthetetlen állatkerti élményekkel ajándékozza meg.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve az Állatkerti Alapítvány az adventhez és a közelgő karácsonyhoz kapcsolódóan több akciót is hirdetett a napokban. Olyan ajándékötleteket javasolnak, amelyekkel nagy örömet lehet szerezni az állatbarátoknak, állatkert-barátoknak. Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet például egy éves vagy négyévszakos állatkerti bérlet, egy állatkerti szolgáltatásokra beváltható utalvány, vagy valamelyik állat jelképes örökbefogadása. Idén először fenyőfát is örökbe lehet fogadni, sőt az Állatkerti Alapítvány karácsonyi képeslapküldő szolgálatot és adventi nyereményjátékot is indított.

Jelképes örökbefogadás ajándékba

Az egyik karácsonyi ajándékötlet az Állatkert lakóinak jelképes örökbefogadása. A kiválasztott állatról az Állatkerti Alapítvány a megajándékozandó nevére szóló oklevelet állít ki, amelyhez az állat életrajzi lapja és fényképe, illetve egy nevelőszülői kártya is tartozik: ezzel lehet részt venni az állatkerti nevelőszülők számára évente két alkalommal megrendezett különleges programon, az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján. Ezekhez a találkozókhoz „szülői értekezlet” is tartozik.

Fenyőfát is örökbe lehet fogadni

A karácsony egyik jelképe a fenyőfa, illetve a karácsonyfa, így az Állatkerti Alapítványnál ezúttal az Állatkert parkjában álló néhány fenyőt is örökbe lehet fogadni jelképesen. Összesen öt faegyed közül lehet választani, akik mind a karácsonyhoz kötődő nevet kaptak: Elfie, a tarkakérgű fenyő, Grincs, a himalájai selyemfenyő, Kevin, az araukária, Merry, a mandulafenyő és Noel, a japán erdeifenyő. A jelképes fenyőfa örökbefogadással az Állatkerti Alapítvány szándéka szerint azoknak is szeretnének egy alternatív ötletet adni, akik karácsonykor évről évre vacillálnak az igazi karácsonyfa, a műfenyő vagy más megoldások között.

Karácsonyi képeslapküldő szolgálat

A távol lakó családtagokkal és barátokkal normális körülmények között sem mindig sikerült karácsonykor személyesen találkozni. Most pedig, amikor a koronavírus járvány második hulláma miatt a közvetlen érintkezést minimálisra kell csökkenteni, még kevesebb a lehetőség. De azoknak is széppé lehet tenni az ünnepét, akikkel nem lesz alkalom személyesen találkozni. Erre nyújt lehetőséget az Állatkerti Alapítvány képeslapküldő szolgálata.

Az interneten és személyesen is elérhető

Bár az Állatkert a koronavírus járvány második hulláma miatt november 11-e óta zárva tart, ez nem okoz fennakadást az állatkerti karácsonyi ajándékok beszerzésében. Az Állatkert egyik jegypénztára ebben az időszakban is működik naponta 9-től 16 óráig.

Az Állatkertnek is segítség

Az Állatkerttel kapcsolatos ajándékok, így az állatkerti bérlet, utalvány, állatok vagy fenyők jelképes örökbefogadása és a képeslapküldés is nemcsak a megajándékozott családtagoknak, barátoknak szereznek örömet, hanem egyúttal támogatást jelentenek az Állatkert számára is.

Minden információt az Állatkert hivatalos honlapján találnak….

2021.06.20. 08:42

Ma lenne 94 éves Pom-Pom és Vuk megalkotója, Dargay Attila

2021.06.20. 07:34

Marco Rossi: ez pályafutásom egyik legszebb napja

2021.06.19. 17:33

Döntetlent játszottak a magyarok a világbajnok franciákkal

2021.06.18. 16:08

A Metallica bejelentette milyen fesztiválokon lép fel jövőre

2021.06.18. 13:50

Spike Lee lett Cannes-i Filmfesztivál idei "arca"

2021.06.18. 11:10

Eltávolították az utolsó köztéri telefonfülkét Csehországban

2021.06.18. 08:36

A Led Zeppelinről neveztek el egy Ecuadorban talált új békafajt

2021.06.18. 08:02

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám – szombattól hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

2021.06.17. 13:05

Banki adathalász csalókra figyelmeztet a rendőrség

2021.06.17. 12:48

Pénzérmével tiszteleg Ennio Morricone emléke előtt Olaszország

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő