Csaknem 300 óvodás lép fel advent időszakában Zalaegerszegen, a Mindszenty téren, a Dísz téren megnyitják a jégpályát és színpadi programokkal, kézműves vásárral várják a látogatókat.

A zalai megyeszékhely szeretné megőrizni, ugyanakkor megújítani, színesíteni és új elemekkel bővíteni a hagyományokat. Az Egerszegi Advent 2018 elnevezésű rendezvény a jótékonysági rendezvényekkel, a programokkal, a jégpályával, kellemes hangulatú adventi felkészülést nyújt.

Idén megújulnak a fényfüzérek, új látványelemek díszítik a városháza előtt felállított karácsonyfát. Az egy hónapon át tartó – jótékonyság jegyében zajló – adventi programsorozat keretében a belváros számos pontján szerveznek programokat: a tereken hagyományőrző csoportok és könnyűzenei együttesek lépnek majd fel.

A Dísz téren színes, családias programok váltják egymást: többek közt fellép a Canterina Kamarakórus, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, az iskolák növendékei adnak koncertet.

A kézművesek, keramikusok és a kereskedők november 28. és december 24. között karácsonyi díszekkel, ünnepi dekorációkkal várják a vásárlókat. A vendéglátósok, zalai őstermelők helyi termékekkel vesznek részt az adventi vásárban.

MTI, fotó: Pixabay

2017.12.22. 15:04

Ingyen parkolás, menetrend változás az ünnepek alatt

2018.12.21. 11:46

Változik a fővárosi tömegközlekedés menetrendje karácsonykor és újévkor

2018.08.04. 13:33

Mai kedvenc hírünk: Londonban megnyílt a karácsonyi vásár

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő