A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója elárulta, hogy idén rengeteg új lakóval bővül a park, jönnek például kubai krokodilok, mely az egyik legritkább és legagresszívabb krokodilfaj.

Emellett egy sokkal szelídebb állattal is találkozhatnak nemsokára a budapestiek, ugyanis hamarosan beköltözhetnek az állatkert 2017-ben elpusztult két koalájának utódai.

A tervek között szerepel, hogy ismét legyen tasmán ördög is az állatok között, valamint új cápafajok és érkeznek a cápasuliba.

Persányi Miklós azt is elmondta, a folyamatosan épülő biodóm átadása egy-két hónappal késni fog, így az Európa legjobb szabadidős létesítménye díjat elnyert helyszín várhatóan csak 2021-ben nyitja meg kapuit. A biodóm monumentális méretei egyébként óriási kihívás elé állították az építészeket: 130 ezer köbméter földet mozgattak meg, tíz kilométer hosszúságban, és 1500 darab, ötméteres acélrudat illesztettek a talapzatba, amelyek a különleges épületet megalapozzák. Jelenleg már a biodóm burkolásán dolgoznak, amelyhez a közhiedelemmel ellentétben nem üveget, hanem úgynevezett fóliamembránt alkalmaznak.

2019.08.06. 11:47

A legendás LGT zenei világa is megelevenedik Karácsony János James jóvoltából az Állatkertben

2019.06.06. 13:49

Kitiltották az egyszer használatos műanyag eszközöket a debreceni állatkertből és vidámparkból

2019.02.13. 18:37

Ilyen lesz a Valentin-nap az Állatkertben!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő