Bár a tej az egyik legalapvetőbb élelmiszerünknek számít, és bizonyítottan fontos részét képezi a táplálkozásunknak, mégis sok támadás éri. Azonban a fenntartások és negatív vélemények többsége információhiányból vagy téves feltételezésekből származik.
A tej? Az tej. proaktív PR-kampány célja, hogy tisztázza a tejjel kapcsolatos igazságot, eloszlassa a tév- és rémhíreket, valamint megválaszolja a fogyasztókban leggyakrabban felmerülő kérdéseket a témával kapcsolatban.

Számos tej és tejtermék alternatíva valójában nem is mutatja meg saját értékeit a fogyasztóknak, csupán a tejjel szemben pozícionálja magát. Ez azonban a legkevésbé sem segíti a megfelelő tájékoztatást.
A tej? Az tej. kommunikációja tényeken és kutatási eredményeken alapszik. A Tej Terméktanács kampányának szakmai partnere a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

A tej? Az tej. kampány kiemelt témakörei:

A tévhitek felszámolása

A tejjel és tejfogyasztással kapcsolatban keringő rémhírek eloszlatása érdekében a kampány nyíltan beszél a helytelen feltételezésekről, és megosztja a valós tényeket.

 

A tej szerepe az egészséges táplálkozásban

A tej a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Kiváló minőségű és jól hasznosuló fehérjéket, szénhidrátokat, hasznos zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat – minderre részletesen ki is tér a kommunikáció. Mindehhez kapcsolódva a kampány azt is tisztázza, hogy miért ajánlott a tej és tejtermékek napi fogyasztása minden korcsoport számára.

A tej gasztronómiai jelentősége
A tej és tejtermékek ízletesek, számos formában fogyaszthatók, ráadásul rengeteg receptünk nehezen nélkülözhető hozzávalói. Így nem okozhat gondot az ajánlott napi mennyiség elfogyasztása – fél liter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű tejtermék.

A proaktív PR-kampánnyal a televízióban és online felületeken egyaránt találkozhatnak a fogyasztók. A tejsziv.hu weboldalon arra is adott a lehetőség, hogy a fogyasztók saját kérdésüket tegyék fel a témával kapcsolatban, amelyre dietetikus fog szakértői és hiteles választ adni.

(X)

2021.06.18. 13:50

Spike Lee lett Cannes-i Filmfesztivál idei "arca"

2021.06.18. 11:10

Eltávolították az utolsó köztéri telefonfülkét Csehországban

2021.06.18. 08:36

A Led Zeppelinről neveztek el egy Ecuadorban talált új békafajt

2021.06.18. 08:02

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám – szombattól hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

2021.06.17. 13:05

Banki adathalász csalókra figyelmeztet a rendőrség

2021.06.17. 12:48

Pénzérmével tiszteleg Ennio Morricone emléke előtt Olaszország

2021.06.17. 10:07

Az utazást tervezők fele menne külföldre idén nyáron

2021.06.16. 13:59

Megvan a Paloznaki Jazzpiknik fellépőinek teljes listája

2021.06.16. 10:35

Ritka Queen fotókból nyílt kiállítás egy német parkban

2021.06.16. 09:52

Száz fontot adott egy ismeretlen könyvrajongó egy angliai könyvesbolt vásárlóinak

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő