Bár a tej az egyik legalapvetőbb élelmiszerünknek számít, és bizonyítottan fontos részét képezi a táplálkozásunknak, mégis sok támadás éri. Azonban a fenntartások és negatív vélemények többsége információhiányból vagy téves feltételezésekből származik.
A tej? Az tej. proaktív PR-kampány célja, hogy tisztázza a tejjel kapcsolatos igazságot, eloszlassa a tév- és rémhíreket, valamint megválaszolja a fogyasztókban leggyakrabban felmerülő kérdéseket a témával kapcsolatban.

Számos tej és tejtermék alternatíva valójában nem is mutatja meg saját értékeit a fogyasztóknak, csupán a tejjel szemben pozícionálja magát. Ez azonban a legkevésbé sem segíti a megfelelő tájékoztatást.
A tej? Az tej. kommunikációja tényeken és kutatási eredményeken alapszik. A Tej Terméktanács kampányának szakmai partnere a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

A tej? Az tej. kampány kiemelt témakörei:

A tévhitek felszámolása

A tejjel és tejfogyasztással kapcsolatban keringő rémhírek eloszlatása érdekében a kampány nyíltan beszél a helytelen feltételezésekről, és megosztja a valós tényeket.

 

A tej szerepe az egészséges táplálkozásban

A tej a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Kiváló minőségű és jól hasznosuló fehérjéket, szénhidrátokat, hasznos zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat – minderre részletesen ki is tér a kommunikáció. Mindehhez kapcsolódva a kampány azt is tisztázza, hogy miért ajánlott a tej és tejtermékek napi fogyasztása minden korcsoport számára.

A tej gasztronómiai jelentősége
A tej és tejtermékek ízletesek, számos formában fogyaszthatók, ráadásul rengeteg receptünk nehezen nélkülözhető hozzávalói. Így nem okozhat gondot az ajánlott napi mennyiség elfogyasztása – fél liter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű tejtermék.

A proaktív PR-kampánnyal a televízióban és online felületeken egyaránt találkozhatnak a fogyasztók. A tejsziv.hu weboldalon arra is adott a lehetőség, hogy a fogyasztók saját kérdésüket tegyék fel a témával kapcsolatban, amelyre dietetikus fog szakértői és hiteles választ adni.

(X)

2021.08.01. 08:40

Augusztustól az amerikai közönség is élvezheti a magyar operettet

2021.07.31. 09:02

Így szól a "Nothing Else Matters" a Dzsungeltúrában

2021.07.31. 08:48

Negyeddöntőben a férfi vízilabda-válogatott

2021.07.31. 08:32

Ezüstérmes az Európa-csúcsot úszó Milák Kristóf

2021.07.30. 14:31

Megérkezett a legújabb James Bond előzetes: „Bond Is Back”

2021.07.30. 12:38

Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői a nyáron

2021.07.30. 09:30

"Bár most is elégedetlen vagyok az időmmel, tudok közben mosolyogni" - Cseh László elbúcsúzott

2021.07.30. 09:24

Megjelent Prince albuma eddig kiadatlan dalokkal

2021.07.30. 09:02

Ma van a barátság világnapja!

2021.07.29. 13:58

Múzeumba kerül Ceausescu nemrég elárverezett repülőgépe

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő