Ma már a klasszikusok között foglal helyet az 1978-as Halloween – A rémület éjszakája, pedig a kezdeti jelek nem arra mutattak, hogy az alkotók bekerülnek a filmtörténetbe. A rendező, John Carpenter kezdő volt a szakmában, két feledhető produkcióval a háta mögött vágott neki a feladatnak.

“Megkeresett Irwin Yablans producer, hogy csinálhatnék egy kis költségvetésű filmet, amiben bébiszittereket öldösnek – emlékszik vissza Carpenter. – Elég hülye ötletnek tartottam, de nagyon szerettem volna rendezni, úgyhogy azt válaszoltam: hát ez remek! Az viszont már jó ötlet volt, hogy Yablans az eredeti címet – ‘Bébiszitter gyilkosságok’ – Halloweenre változtatta, mert erre mindenki felkapta a fejét.”

A Halloween jelentette a nagy kiugrást a főszereplő Jamie Lee Curtisnek is, akit szintén a véletlen sodort a filmbe. „Anyám /Janet Leigh, a Psycho főszereplője – a szerk./ sokáig óvott a szórakoztatóipartól, de aztán valahogy szerepet kaptam az Operation Petticoat című sorozatban – meséli a színésznő. – Csakhogy gyorsan ki is rúgtak, amitől teljesen kiborultam. Így találtak meg a Halloween alkotói. Elvállaltam a szerepet, de már eléggé be voltam rezelve. Az első forgatási nap után éjjel fölhívott John Carpenter. Na, gondoltam, megint kirúgnak, ilyen az én formám. Ehhez képest nagyon megdicsért, hogy milyen jó voltam. Később mesélte, látta, hogy az első napon nemcsak azért rettegek, mert a szerepem szerint ez a dolgom, hanem tényleg halálra vagyok rémülve, ezért gondolta, fölhív, és ezzel oldja kicsit a feszültséget.”

2016.10.25. 10:05

Elképesztő ötlet az Airbnb-től – éjszakázz Drakula várában!

2018.05.17. 13:37

Jamie Lee Curtis 40 éven át készült arra, hogy visszatérjen...

2019.07.08. 09:29

Jövő ősszel jön a Halloween 2.

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő