London bármikor jó ötlet, hiszen a Towertől a Shakespeare’s Globe színházon át a Harry Potter forgatási helyszíneit felvonultató stúdióig számtalan látványosság teszi izgalmassá a várost.

Nemcsak baráti társaságoknak, hanem kisgyermekes családosoknak is ideális úti cél, emellett egy igazán angol módra elkészített fish& chipsnek még a legválogatósabb gyerekek sem tudnak ellenállni!

Mary Poppins, Blöff, Bridget Jones naplója, Sweeney Todd – hogy mi a közös bennük? Mindegyik film Londonban játszódik! Persze nemcsak ez ad rá okot, hogy ellátogassunk a sör, a foci és a fish& chips hazájába: szinte bármelyik évszakban is vesszük célba, garantáltan izgalmas élményben lesz részünk.Hogy csak néhány opciót említsünk, a történelmi látványosságok mellett Madame Tussaud panoptikumában a legnagyobb hírességek viaszmásával fotózkodhatunk, megpróbálhatjuk kizökkenteni a brit királyi testőrség Buckingham-palota előtt őrködő tagjait, a Warner Bros. Harry Potternek szentelt stúdiója pedig a gyerekektől a felnőttekig garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Szerencsére Budapestről is gyorsan és kényelmesen, mindössze 2,5 óra alatt ott lehetünk, például a Flybe hetente 3-szor – kedden, csütörtökön és szombaton – közlekedő járatával.

Bár Anglia nem elsősorban a gasztronómiájáról híres, London megkerülhetetlen látnivalói mellett kihagyhatatlan a mostanra kultikussá vált fish&chips, amit itt készítenek a legjobban. A titka a friss, omlós tőkehal, a kifogástalan sörtészta, ami csak úgy roppan a szánkban, és persze az aranybarnára sült krumpli. Általában ecettel és különböző szószokkal tálalják, ami még emlékezetesebbé teszi az ízélményt.

2017.08.25. 08:00

Négy évre elhallgatott a Big Ben

2018.09.11. 11:45

A londoni Hírességek sétányán Eric Clapton előtt tisztelegnek

2018.08.04. 13:33

Mai kedvenc hírünk: Londonban megnyílt a karácsonyi vásár

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő