London bármikor jó ötlet, hiszen a Towertől a Shakespeare’s Globe színházon át a Harry Potter forgatási helyszíneit felvonultató stúdióig számtalan látványosság teszi izgalmassá a várost.

Nemcsak baráti társaságoknak, hanem kisgyermekes családosoknak is ideális úti cél, emellett egy igazán angol módra elkészített fish& chipsnek még a legválogatósabb gyerekek sem tudnak ellenállni!

Mary Poppins, Blöff, Bridget Jones naplója, Sweeney Todd – hogy mi a közös bennük? Mindegyik film Londonban játszódik! Persze nemcsak ez ad rá okot, hogy ellátogassunk a sör, a foci és a fish& chips hazájába: szinte bármelyik évszakban is vesszük célba, garantáltan izgalmas élményben lesz részünk.Hogy csak néhány opciót említsünk, a történelmi látványosságok mellett Madame Tussaud panoptikumában a legnagyobb hírességek viaszmásával fotózkodhatunk, megpróbálhatjuk kizökkenteni a brit királyi testőrség Buckingham-palota előtt őrködő tagjait, a Warner Bros. Harry Potternek szentelt stúdiója pedig a gyerekektől a felnőttekig garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Szerencsére Budapestről is gyorsan és kényelmesen, mindössze 2,5 óra alatt ott lehetünk, például a Flybe hetente 3-szor – kedden, csütörtökön és szombaton – közlekedő járatával.

Bár Anglia nem elsősorban a gasztronómiájáról híres, London megkerülhetetlen látnivalói mellett kihagyhatatlan a mostanra kultikussá vált fish&chips, amit itt készítenek a legjobban. A titka a friss, omlós tőkehal, a kifogástalan sörtészta, ami csak úgy roppan a szánkban, és persze az aranybarnára sült krumpli. Általában ecettel és különböző szószokkal tálalják, ami még emlékezetesebbé teszi az ízélményt.

2018.08.04. 13:33

Mai kedvenc hírünk: Londonban megnyílt a karácsonyi vásár

2017.09.15. 10:26

Robbanás történt a londoni metróban

2017.08.25. 08:00

Négy évre elhallgatott a Big Ben

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő