Tiszteletbeli örökös tagjává fogadta kedden Katalin cambridge-i hercegnőt a brit fotográfusok királyi társasága.

Az akadémiai rangú szakmai szervezet vezérigazgatója, Michael Pritchard Vilmos herceg feleségének “tehetségével és lelkes elszántságával” indokolta a döntést.
A 34 éves Katalin – polgári nevén Kate Middleton, aki hat éve házasodott össze Vilmossal, II. Erzsébet királynő unokájával, a brit trón majdani várományosával – elfogadta az akadémia által felajánlott tiszteletbeli tagságot.
A hercegnő régóta szenvedélyes és tehetséges amatőr fotós hírében áll. Ő készítette másodszülött gyermekük, Charlotte hercegnő első születésnapi fotóit is, amelyeket a Kensington-palota – a hercegi házaspár londoni hivatala és rezidenciája – tavaly a gyermekről készült hivatalos fotósorozatként tett közzé.
Katalin már korábban is készített hivatalos felvételnek minősülő portrékat férjéről és elsőszülött gyermekükről, György hercegről, valamint közös utazásaikról is.
A Royal Photographic Society 1853-ban alakult. Első fővédnöke Viktória királynő és férje, Albert herceg – a jelenlegi uralkodó üknagyszülei – voltak.
A patinás fotóakadémia tagjai közé tartozik sok más nagy név mellett az amerikai Annie Leibovitz, a kortárs portréfotó-művészet egyik legelismertebb sztárja, aki II. Erzsébet királynőről is több hivatalos fotóportrét készített. – írta az MTI.

2019.02.19. 18:41

Elhunyt a legendás világháborús fotó matróza

2019.04.12. 13:06

Magyar siker a World Press Photo rangos versenyén!

2017.10.18. 09:19

Áprilisban érkezik Katalin hercegnő harmadik gyermeke

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő