Az egykori legendás akcióhős, a híres színész, Chuck Norris feleségével együtt jön Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán november 24-én a Papp László Sportarénában. Ezzel útjára indítja az országos akciót, mely során a Szeretetszolgálat cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek.

Tudta Ön, hogy az amerikai akcióhős legenda Chuck Norris nem csak arról híres, hogy elszámol végtelenig kétszer, hanem arról is, hogy baptista családból származó igehirdető?

A Hálaadást, amely az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb egyházi ünnepének számít, minden év november hónap negyedik csütörtökén tartanak. A hagyományok szerint, az őszi betakarítások után ekkor adnak hálát Istennek a termésért és sok más áldásért is.

Erre az ünnepre tesznek utalást Chuck Norrisszal és feleségével, valamint Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével, sok humorral és inspiráló pillanattal, egy igazi rendhagyó talkshow keretében. A zenéről a Magna Cum Laude zenekar énekese Mező Misi és kiváló barátai gondoskodnak!

A Baptista Szeretetszolgálatról

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 1996 áprilisában került bejegyzésre a Fejér Megyei Bíróságon. Alapítója a Magyarországi Baptista Egyház, „megálmodója” és máig is az elnöke Szenczy Sándor baptista lelkész. Az alapítvány célja – az alapító okirat tanúsága szerint – kezdetektől fogva az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön.

A Cipősdoboz Akció múltja és jelene

Az 1996-ban alakult Baptista Szeretetszolgálat 2004 óta működő karácsonyi Cipősdoboz akciójának célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása. Az adománygyűjtés 2004-es elindulásakor csupán egy gyűjtőponton várták az ajándékokat, amelyekből az első évben 5000 darabot sikerült összegyűjteni. 2017-ben már mintegy 1000 önkéntes segítette a szervezet 3000 dolgozóját, akik 200 helyszínen várták a gyerekeknek szánt, kor és nem szerint felcímkézett cipős dobozokat. A Szeretetszolgálat idén 15. alkalommal szervezi meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte már 294 gyűjtőponton várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal vagy a szervezethez önkéntesként csatlakozva is segítheti az akciót.

Chuck Norris élete

Amerikai- ír és cseroki származású volt. Norris nagyon büszke amerikai őslakosörökségére, gyakran hivatkozik őseire sikeres sorozatában, a Walker, a texasi kopóban. Gyerekkorát nyomasztónak írja le. Nem volt sportos, hanem félénk, tanulmányi átlaga pedig csak közepes. A többi gyerek gyakran gúnyolódott rajta származása miatt – Chuck arra vágyott, hogy jól elverje őket.. Család: első házassága 30 évig tartott, melyből 2 gyereke született. Második feleségétől ikrei születtek, Gena O’Kelley modellt 1998- ban vette el. Politikai irányultsága: konzervatív, gyakran a republikánus párt nézeteit osztja. 1988 óta több ezer dollárral támogatta a pártot.

Filmművészete

1969-ben került sor filmes debütálására Dean Martin filmjében, a Bontóbrigádban. 1972-ben a A Sárkány útja című filmben mint Bruce Lee ellenfele szerepelt. 1974-ben elkezdte az MGM Stúdió színésziskoláját. Norris első főszerepe az 1977-es Országúti bunyós volt. 1992-ben önmagát alakította a testvérrendezésű A bajnok és a kölyök című filmjében. 1980-as évek végére csillaga leáldozni látszott, így 1993-ban elkezdte a Walker, a texasi kopó forgatását, mely nyolc évig futott a CBS csatornán. Összesen 31 filmes szerepben ismerhettük meg és további 6 sorozatban szerepelt.

Norris kultusz és mémek

Az internetezők körében 2005 körül kezdett elterjedni az a mém, hogy Chuck Norrist emberfeletti képességekkel felruházó humoros, abszurd megállapításokat találnak ki. Ez a fajta viccelődés Magyarországon is annyira népszerűvé vált, hogy az M0-s híd névválasztására kiírt szavazáson egy ideig a Chuck Norris név vezetett, amire Stephen Colbert is felfigyelt.

Misszió

A 78 éves Chuck Norris baptista családból származik, fontos számára a hit. Ennek szellemében neveli hét gyermekét és tizenhárom unokáját. Hogyan győzzünk karateversenyen, (1975) Ez Chuck Norris első könyve. Alapítvány a szegény sorsú gyermekekkel foglalkozik – karateiskola KICKSTARS program: 37 iskolában, 30 000 gyermek végezte el az iskolát Harcművészet – önértékelés fejlesztés Támogatják az Országos Iskolákban a Bibliaiskolai Országos Tanácst, amely a Bibliát a választási történelem és az irodalomtudományok részévé kívánja tenni.

Ki a magyar média Chuck Norris-a? – játék is indul újságíróknak

A karate-világbajnok – filmsztár – texasi kopó a legméltóbb riportert keresi!
Ki a magyar média ‘pörgőrúgó’ hőse? Aki végtelenszer képes leírni a végtelent? Szavakkal! Aki a magyar média ütőerének húrjait pengeti? Akihez a szerkesztőségi időszámítást igazítják? Akinek a ma forgatott riportját már tegnap leadták a TV-ben?

Chuck Norris mindent lát, tehát a pályázati anyagot nem szükséges elküldeni, elég feltölteni a szerkesztőség saját Facebook vagy Instagram felületére és feltüntetni a következő hashtageket: #chuckchallenge #envagyokamagyarmediachucknorrisa

Alkotni bármilyen műfajban lehet, a felesleges megkötések nem gyarapítják a bajnokok erényeit. Chuck Norris rágója is gyémánt. Lehet írott, képi vagy videós anyag, a cél, hogy bemutassa azt a szuperképességet, mely indokolja, hogy tulajdonosa a legméltóbb egy interjúra az élő legendával.
Az elbírálás legfontosabb szempontja, hogy a közösség ugyanannyira szeresse, mint a legkevésbé sem feláldozható hőst és a legtöbb like-kal díjazza.

A magyar média Chuck Norris-ának jutalma egy 10 perces EXKLUZÍV interjú az igazi Chuck Norris-szal .
A Chuck Challenge-re, csak november 22-e, délig lehet jelentkezni.

A kérdéseket a következő email címre várják: trinity@trinity.hu

2021.05.11. 17:24

Tina Turnerre voksolt a legtöbb rajongó a Rock & Roll Hall Of Fame szavazásán

2021.05.11. 10:58

Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait

2021.05.11. 10:45

Ősszel indul, és 26 országot jár be az Európát összekötő expressz

2021.05.11. 09:04

Egy hétig titkolta három leopárdja szökését egy kínai szafaripark

2021.05.10. 15:06

Kibővített tesztkínálattal és fokozott ellenőrzéssel nyit Bécs

2021.05.10. 12:16

Május végén érkezik a mozikba az Oscar-díjas Ígéretes Fiatal Nő

2021.05.10. 10:20

Nyitnak a BKV múzeumai

2021.05.10. 09:24

Tom Jones 80 évesen újra bevette a brit slágerlistákat

2021.05.10. 09:00

Ma van a Madarak és Fák Napja

2021.05.09. 08:36

Isten éltesse Billy Joelt!

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő