„A Rolling Stones nem létezne, ha nem lenne Charlie Watts” – mondta Keith Richards a banda dobosáról. A zenekar leghangosabb és egyben legvisszafogottabb tagja mindig is kilógott a lázadó zenésztársai közül, de egyben ő az, aki mindig biztosította az egyensúlyt a zenekarban.

Charlie Watts évekkel ezelőtt azt nyilatkozta a The Guardiannek, hogy nagyon szeret Mickkkel, Kieth-el és Ronine-val zenélni, de ha bármikor azt mondanák, hogy „ennyi volt”, akkor nem bánná. Igaz, azt sem tudná, mihez kezdjen, ha nyugdíjba megy. Szerencsére Charlie Wattsnak erre még nem kell gondolnia! Sőt ő, aki híresen nem szeret turnézni, készen áll arra, hogy a pandénmiát követően ismét útbak induljon a zenekarával és bepótolják a 2020-ban elhalasztott fellépéseiket.

Charlie Wattsban a lázadó rocker szikrája sincsen meg és megtestesíti mindannak az ellenkezőjét, amit a Stones imidzséről gondolnak, mégis ő az, aki nélkül a Rolling Stones ma nem létezne -vélik a zenekar tagjai. Az évek során ugyanis Charlie józanságának és diplomáciai érzékének köszönhetően rendeződött számos helyzet a zenekar körül, ő volt az, akinek mindig sikerült lecsillapítani a lobbanékony és impulzív Mick Jaggert és Keith Richards-t. Egy interjúban Richards be is ismerte, hogy „a Rolling Stones nem létezne,ha nem lenne Charlie Watts”.

Watts soha nem szeretett előtérben lenni, mégis az ahogyan rezzenéstelen arccal üti a dobokat, a tomboló koncerteken, a Rolling Stones egyik védjegyévé vált.

„Charlie adja meg nekem a szabadságot, hogy szárnyaljak a színpadon” – mondta szintén Keith Richards a barátjáról és zenésztársáról, aki a Roling Stone magazin szerint minden idők 12. legjobb dobosa.

Charles “Charlie” Robert Watts London Kingsbury negyedében született, 1941. június 2-án, az apja kamionsofőr volt, de Charlie-t sokkal jobban érdekelték a művészetek és grafikusnak tanult, a diákévei alatt zenélt a Blues Incorporated zenekarban amelynek Brian Jones és Mick Jagger is tagjai voltak. 1962-ben azonban kiléptek a bandából, hogy megalapítsák a The Rolling Stonest. Egy évvel később Charlie Watts otthagyta a grafikusi állását, hogy ő is csatlakozzon a bandához.

Bár 60 éve tagja a világ egyik leghíresebb rock zenekarának, a tipikus rocksztár attitűd nagyon messze áll Charlie Wattstól. A farmer és a bőrdzseki helyett például az öltönyt kedveli és kikapcsolódásként jazzt hallgat. Igaz, az évek során neki is meggyűlt a baja az alkohollal és a drogokkal, de sikeresen leküzdötte a problémát, ahogyan nemrég a torokrákot is.
A hírnév hidegen hagyja, és saját bevallása szerint ma is feszeng, amikor a koncertek végén, a meghajláshoz ki kell merészkednie a dobok mögül a tomboló közönség elé.

1964 óta él boldog házasságban a feleségével Shirley Ann Shepherddel, és soha sem tagadta, hogy nem nagyon szert kimozdulni otthonról, a turnézást pedig kifejezetten utálja.

„Gyűlölök elmenni itthonról. Szeretem amit csinálok, de szeretek minden este hazamenni” – nyilatkozta egyszer.

Ma Charlie Watts és felesége nyugodt életet élnek vidéken, ahol a dobos lovakat tenyészt.

2021.08.01. 08:40

Augusztustól az amerikai közönség is élvezheti a magyar operettet

2021.07.31. 09:02

Így szól a "Nothing Else Matters" a Dzsungeltúrában

2021.07.31. 08:48

Negyeddöntőben a férfi vízilabda-válogatott

2021.07.31. 08:32

Ezüstérmes az Európa-csúcsot úszó Milák Kristóf

2021.07.30. 14:31

Megérkezett a legújabb James Bond előzetes: „Bond Is Back”

2021.07.30. 12:38

Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői a nyáron

2021.07.30. 09:30

"Bár most is elégedetlen vagyok az időmmel, tudok közben mosolyogni" - Cseh László elbúcsúzott

2021.07.30. 09:24

Megjelent Prince albuma eddig kiadatlan dalokkal

2021.07.30. 09:02

Ma van a barátság világnapja!

2021.07.29. 13:58

Múzeumba kerül Ceausescu nemrég elárverezett repülőgépe

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő