“Nagy utazásokon nem valószínű, hogy részt veszünk a közeljövőben, de azért fejben és a konyhában is tudunk utazni, és a következő időszakban végigjárhatjuk a világ konyháit” – mesélte Mautner Zsófia Hudák Anitának és Hepi Endrének a Retro Reggelben.

Hozzátette: “Imádom az egzotikus konyhákat, és arra gondoltam, hogy bemelegítésként egy olyan országban ‘kalandozunk’, melyről azt gondoljuk, ismerjük kívül-belül, és hogy a pizza-pasta-paradicsom szentháromságban kimerül: ez pedig nem más, mint az olasz konyha, mely rendkívül változatos és izgalmas.”

Receptek:

1. Gnocchi római módra

Hozzávalók
4-6 személy

1 liter tej
25 dkg teljes kiőrlésű búzadara
3 tojás sárgája
12 dkg vaj
5 dkg parmezán

friss zsálya

Elkészítés

A tejet felforraljuk, amikor forró beleöntjük a grízt, és folyamatosan keverjük. Hozzáadunk bőven sót, legalább két teáskanálnyit. Amikor a gríz besűsűsödött, hozzákeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt és a vajat, körülbelül 10 dekát. Az elkészült darát egy folpack fóliával kibélelt tepsibe egyengetjük. Letakarjuk a fóliával és teljesen kihűtjük,hűtőszekrénybe téve teljesen kidermesztjük. Közben egy hőálló tálat kivajazunk. A megdermet grízből hideg vízbe mártott kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A korongokat a hőálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. Sütőben 200 C fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.

Paradicsomszósszal és zöldsalátával tálaljuk.

2. Zabaglione – vagy Sabayon

A pezsgős változat:
Hozzávalók (4-6 adag)

4 tojás sárgája
6 dkg cukor, vagy nyírfacukor
2 dl pezsgő (pl. Törley Chardonnay Brut)

Elkészítés

Egy üstben, vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojás sárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a pezsgőt, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő, és habos, légies állaga lesz. Szezonális gyümölcsökkel, vagy sütemények (pl. piskóta, aranygaluska mellé) kínáljuk.

Forrás: Retro Rádió, chiliesvanilia.hu

Fotó: piccolericette.net

2020.10.06. 08:30

Szóljon, mi szóljon a Retro Rádióban! - hamarosan jön a Retro Rádió TOP 1000!

2020.10.22. 18:09

Hétvége Reggel - Leirer Timi már péntektől várja hallgatóinkat!

2020.10.22. 13:35

Paul McCartney egyedül készítette új, karanténalbumát

2020.10.22. 13:23

Október 23-tól a falusi mindennapok elevenednek meg a Szentendrei Skanzenben

2020.10.22. 10:13

Szóljon, mi szóljon a Retro Rádióban – Abaházi Csaba kedvencei következnek

2020.10.22. 09:03

Isten éltesse Csepregi Évát

2020.10.21. 16:15

A Bochkor műsorvezetői élő adásban oltatták be magukat influenza ellen

2020.10.21. 15:50

Elkészült a londoni 6:3 felvételének digitális változata

2020.10.21. 15:00

Portréfilm a mozikban Ronnie Woodról, a Rolling Stones gitárosáról

2020.10.21. 11:20

EZ AZ a nap: 5 éve tartottuk a Vissza a jövőbe-napot!

2020.10.21. 09:42

Ó, azok a '80-as évek: ikonikus filmjelenetekkel készült klip

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő