“Nagy utazásokon nem valószínű, hogy részt veszünk a közeljövőben, de azért fejben és a konyhában is tudunk utazni, és a következő időszakban végigjárhatjuk a világ konyháit” – mesélte Mautner Zsófia Hudák Anitának és Hepi Endrének a Retro Reggelben.

Hozzátette: “Imádom az egzotikus konyhákat, és arra gondoltam, hogy bemelegítésként egy olyan országban ‘kalandozunk’, melyről azt gondoljuk, ismerjük kívül-belül, és hogy a pizza-pasta-paradicsom szentháromságban kimerül: ez pedig nem más, mint az olasz konyha, mely rendkívül változatos és izgalmas.”

Receptek:

1. Gnocchi római módra

Hozzávalók
4-6 személy

1 liter tej
25 dkg teljes kiőrlésű búzadara
3 tojás sárgája
12 dkg vaj
5 dkg parmezán

friss zsálya

Elkészítés

A tejet felforraljuk, amikor forró beleöntjük a grízt, és folyamatosan keverjük. Hozzáadunk bőven sót, legalább két teáskanálnyit. Amikor a gríz besűsűsödött, hozzákeverjük a tojássárgákat, a reszelt parmezánt és a vajat, körülbelül 10 dekát. Az elkészült darát egy folpack fóliával kibélelt tepsibe egyengetjük. Letakarjuk a fóliával és teljesen kihűtjük,hűtőszekrénybe téve teljesen kidermesztjük. Közben egy hőálló tálat kivajazunk. A megdermet grízből hideg vízbe mártott kiszúróval 4-5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A korongokat a hőálló tálba rakosgatjuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és vajdarabkákat teszünk a tetejére. Sütőben 200 C fokon 15 perc alatt pirosra sütjük.

Paradicsomszósszal és zöldsalátával tálaljuk.

2. Zabaglione – vagy Sabayon

A pezsgős változat:
Hozzávalók (4-6 adag)

4 tojás sárgája
6 dkg cukor, vagy nyírfacukor
2 dl pezsgő (pl. Törley Chardonnay Brut)

Elkészítés

Egy üstben, vagy üvegtálban elektromos keverővel fehéredésig keverjük a tojás sárgákat a cukorral. Hozzáadjuk a pezsgőt, és további néhány perc alatt habosra keverjük. Vízgőz fölé tesszük a tálat, vigyázzunk, hogy az aljához ne érjen a víz. Itt folyamatosan keverjük, felverjük vagy az elektromos kézi keverővel, vagy habverővel (előbbivel kényelmesebb, utóbbival levegősebb). Addig gőzöljük, amíg a volumene háromszorosára nő, és habos, légies állaga lesz. Szezonális gyümölcsökkel, vagy sütemények (pl. piskóta, aranygaluska mellé) kínáljuk.

Forrás: Retro Rádió, chiliesvanilia.hu

Fotó: piccolericette.net

2021.01.24. 11:18

Elment a legendás showman, Larry King

2021.01.24. 08:00

Nagy-Britanniában egymilliárd korsó sör végezte a csatornákban

2021.01.23. 10:44

Harmadszor is elhalasztják az új James Bond-film premierjét

2021.01.22. 14:00

Elmarad a riói karnevál

2021.01.22. 12:54

Édes bűnre csábít a The Rolling Stones

2021.01.22. 12:06

A testmozgás középkorúként javítja az időskori agyműködést

2021.01.22. 08:00

Stílust vált a 80 éves Tom Jones?

2021.01.21. 16:08

Programsorozattal ünnepel a 120 éves Nemzeti Filmintézet

2021.01.21. 13:54

Meghalt Nathalie Delon

2021.01.21. 12:41

A Kiss frontembere soul zenében utazik – érkezik a lemez

További hírek

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Jurásek Balázs

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő