Október 23-tól november 3-ig, azaz most szerdától jövő vasárnapig tartanak az Állatkertben az őszi szünetre meghirdetett programok. Ráadásul ebben az időszakban a 14 éven aluli gyermekek 200 forintos belépőjeggyel látogathatják a városligeti intézményt. Mindezeken felül mindenszentek előestéjén még Holnemvolt Halloweent is tartanak a Holnemvolt Várban, az Állatkert játszóparkjában.

A kedvezmény mellett sok-sok látnivaló és program is várja a családokat. Többek közt látványetetés a keáknál, az ausztrál állatoknál, a sörényes hangyászoknál, a pelikánoknál, a borjúfókáknál és a pingvineknél, a nagyragadozóknál, a gorilláknál, a Mérgesház lakóinál és a földimalacoknál is. Meg lehet nézni az oroszlánfókák és az elefántok tréningjét, meg lehet ismerkedni a bőrevő halakkal, de lesz kertészeti és bonsai bemutató is. Az Állatkert tavaly megnyílt játszóparkjában, a Holnemvolt Várban naponta kétszer állatfelvonuláson mutatják be az itt lakó háziállatokat, az ugyanebben a zónában található Cápasuliban pedig azt is meg lehet nézni, amint a gondozók búvárfelszerelésben a víz alá merülve etetik a cápákat, rájákat és a medencék többi lakóját.

Jövő héten csütörtökön, azaz október 31-én, mindenszentek előestéjén a Holnemvolt Várban este 6-tól éjjel 11-ig Holnemvolt Halloweent tartanak. A jelmezben, arcfestéssel, vagy töklámpással érkező gyermekeknek erre a rendezvényre díjmentes lesz a belépés, mindenki más 2000 forintos jeggyel léphet majd be.
A Holnemvolt Halloween tűzzsonglőr bemutatóval, családi tökfaragással, boszorkányos arcfestéssel, bátorságpróbával, „rémmesékkel”, halloweeni installációval, mécsesek ösvényével, kreatív kézműves programokkal, tevegeléssel, lovacskázással és sok más érdekességgel várja a nagyközönséget.

Már október elején elkezdődött, s egészen november végéig tart, tehát az őszi szünet időszakát is magába foglalja az Állatkert által idén is meghirdetett Nyugdíjas Ősz, amelynek ideje alatt a nyugdíjas igazolással rendelkezők (életkortól függetlenül), illetve a 65 éven felüliek (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) a szokásos nyugdíjasjegynél is kedvezményesebb, 1500 forintért váltható jeggyel látogathatják az Állatkertet. Az Állatkerti Barlang étteremben kedvezményes árú nyugdíjas menüvel kedveskednek a szépkorúaknak, mi több, az ajándékboltban is 10 %-os kedvezménnyel vásárolhatnak.

2019.09.17. 09:21

Bemutatjuk Evitát, a világ legidősebb mhorr gazelláját

2019.07.22. 07:48

Idén is vár az Állatkertek éjszakája

2019.02.13. 18:37

Ilyen lesz a Valentin-nap az Állatkertben!

Dénes Tamás

Leirer Timi

Dévényi Tibor

B. Tóth László

Nyerges Izabella

Várkonyi Attila

Abaházi Csaba

Vas Maya

Bochkor Gábor

Lovász László

Vágó Piros

Retro Rádió

Most szól:

  • Következő